Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija PONOČI MOKER

PONOČI MOKER

Pozdravljeni!

Zanima me sledeče: Imam Sina Starega 4 leta in čez dan je že skoraj 2 leti suh, ne rabimo plenic več kot leto dni mogoče leto in pol. A problem je ponočii, še vedno imamo plenica za spati, imam občutek da še ni pripravljen da bi se zbudil in šel ponoči na wc. Tudi podnevi ko spi je enkrat suh drugič pa ne. Zgleda da gre samo takrat ko spi, da še ni zmožen toko odreagirati.

Ali bi me moralo že začeti skrbeti, ker ima 4 leta ali naj počakamo na poleti in ga vržemo na kakšno finto in bo pač kar bo. Ali je to pametno? zanima me kaj bi bilo najbolje da naredimo.

Lp

Andreja

Spoštovana Andreka!

Malo še počakajte. Če še niti eno noč ali dve skupaj ni bil suh, potem še ni pripravljen. Ko boste videli, da je občasno suh, pa potem po nekaj noči skupaj, pa se spet polula, pa je spet nekaj noči suh, potem je že začel “zoreti” in bo v nekaj mesecih suh tudi ponoči. Omejevati pijačo zvečer ali kakšni drugi posebni ukrepi v tej starosti niso potrebni, ker enostavno še ni dozorel (pa ne on, ampak njegov organizem, ki to kontrolira).
Fantki so običajno malo bolj počasni (ampak ne vsi, nekateri so še hitrejši kot punčke) pri nočni vzdržnosti. Tudi pred šolo ugotavljamo nočno mokrenje skoraj izključno pri fantkih, mislim da sem do sedaj nočno mokrenje ugotovila le pri eni deklici, vsi ostali (kar precej) so bili fantki.
Zato, počasi. Sedaj še nič. Ko bo začel postajati suh, ne omejujte pijač. Nekateri starši ne dajajo otroku piti po 18.uri, kar je kruto.
Če pa boste približno pol leta do šole ugotovili, da še ni zdržen, pa ukrepajte in se posvetujte s svojim pediatrom.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close