Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Ponavlujoče afte

Ponavlujoče afte

Pozdravljeni,

hčerka, stara 4 leta, je dokaj zdrava, uporabljava Imonuglukan sirup za imunost, lani marca prebolela covid brez večjih težav. Dojena do 3letnih in 3 mesecev.
Sedaj pa se ji že cca 3 mesece pojavljajo afte v sutih. Ena se zaceli, ko dobi že drugo. So majhne, vendar jo motijo. Uporabljava gengi gel. Do pediatrinje še nisva šle.
Občasno je sicer potožila, da se je urgiznila v lice in je seveda verjtno potem tam naslata tudi razjeda, zato nisem povdarjala take pozornosti. Sedaj pa se pojavljajo na takih mestih, kjer se dejansko ne more ugrizniti.

Občasno toži, da jo boli trebušček, vendar brez večjih težav. Odvaja normalno, prehranjuje se redno, shujšala ni nič.

Ker zadeva traja že malce dolgo in sedaj se ji je še pred je zacelila afta na enem mestu, pojavila že druga in se sprašujem, kaj bi dejansko lahko bil vzrok. Je aktivna, ne opažam nobenih sprememb.
Je smiselno stopiti do pediatrinje, ali še počakam nekaj časa in grem potem.

Hvala za pomoč in nasvet, Andreja

 

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Če ima deklica res takne ponavljajoče afte v ustih, kot so na sliki, pojdite k pediatru in se posvetujte. Ponavbljajoče afte lahko res vidimo pri nekaterih kroničnih boleznih, za katerepa niste napisali znakov (trebušnih).

Afte :: Prvalekarna

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close