Najdi forum

ponavljajoči ss

pozdravljeni!
stara sem 26 let in imam za seboj tri neuspele nosečnosti- prva se je končala v 6. tednu, zaradi odmrtja ploda, druga zaradi blighted ovum – abrazija v obeh primerih (pri drugem ss je bilo tkivo poslano na histološke preiskave, ki niso nič pokazale), tretja pa v juniju 05, čiščenje ni bilo potrebno. ne vem, če je pomembno ampak tudi mama je imela podobne težave- 2 ss, sama sem bila rojena v 8. mesecu, opravljena je bila cerklaža, brat je bil prav tako nedonošenček rojen v 7. mesecu.
partner ima crohnovo bolezen ampak nama zdravniki zagotavljajo, da to ni pomembno. ali je res, da se pri nas nihče ne ukvarja z imunskimi razlogi za splav? ali s partnerjem po 3. ss izpolnjujeva kriterije za kariotipizacijo? jeseni me čaka histeroskopija, čeprav vaginalni UZ do zdaj ni pokazal septuma ali kake druge nepravilnosti. raven sladkorja je bila vredu, tudi ščitnica je OK. ali je možno, da sploh obstaja sistemski razlog za ss ali imam pač “smolo”? vem, da je težko napovedati ampak ali bom sploh kdaj donosila?
Hvala za odgovor!
LP

Spoštovani,
Pri vas in partnerju je po 3. zgodnjih spontanih splavih utemeljena kariotipizacija obeh. Pri vas je smiselna tudi preiskava glede antifosfolipidnega sindroma. Vsaka od teh preiskav potencialno osvetli vzrok za to ponavljajoče doganjanje. Preiskave za antifosfolipidni sindrom so usmerjene v imunske mehanizme, ki lahko povzročijo spontani splav.
Lp

New Report

Close