ponavljajoči se napadi
Sedem mesecev po porodu imam še vedno nekakšne napade, za katere ne vem kaj bi lahko bili. Zaradi prvega sem pristala na urgenci ker je bilo zares hudo, preiskava krvi naslednji dan je pokazala, da imam normalno vrednost …hormona. Napadi se pojavijo, ko sem utrujena oz. nekaj noči zaporedoma spim le po nekaj ur. Sprva se pojavi zelo močan glavobol predvsem v zadnjem delu glave, ki traja kar nekaj ur potem sledi slabost ali bruhanje. Zelo se potim in mi je vroče. Utrujenost se zelo poveča in postanem nezbrana, težko se koncentriram, srce pa mi zelo razbija RR je normalen, pulz pa se mi zviša. Zdi se mi celo, da se zenice hitreje širijo… Ko se naspim ali dobim vsaj 5 ur nemotenega spanja je vse v redu in simptomi izginejo. Zaradi tega sem zelo zaskrbljena. Obisk zdravnika odlašam, bojim se, da me bo osebna zdravnica zopet poslala le domov počivat. Drugače sem telesno bolj vzdržljive sorte in me preseneča takšno dogajanje v telesu. Ali gre za možnost kakšne netipične bolezni ali taki napadi lahko kažejo celo na psihozo na kar sem tudi pomislila? Sem zelo aktivna, še vedno dojim 5x na dan, sem v vsakodnevnem stiku z ljudmi, pod večjim stresom sem bila le prve tri mesece po porodu tako, da nimam težav z depresijo. Zahvaljujem se za kakršnokoli informacijo ali nasvet v zvezi s temi napadi!
Lep pozdrav!
Spoštovani!
Vaše težave so zelo nespecifične. Lahko gre za stresno reakcijo, migrenske glavobole, moteno delovanje ščitnice ali morda za prevelike vrednosti biogenih aminov ( kateholamonov) v krvi, neravnovesje med estrogeni in progesteronom… . Če sa vam bodo ztežave ponavljale vsekakor priporočam obisk pri zdravniku, ki po opravil ustrezne preiskave.
Pozdrav!