Ponavljajoči se glavoboli pri najstnici
Pozdravjeni,
pri raziskovanju na spletu kako pomagati moji najstnici pri ponavljajočih se, hudih glavobolih (mislim, da gre za migrenske napade), sem v enem izmed odgovorov naletela na dekle, ki pravi, da ste ji pri glavobolih pomagali vi.
Ko sem preletela ta forum, se zelo malo vprašanj in posledično tudi odgovorov nanaša na same glavobole, zato me zanima ali lahko torej v vaši ambulanti zdravite tudi glavobole oz. migrene?
Za vaš odgovor, se vam najlepše zahvaljujem,
Mojca
V kolikor gre za klasično migreno z manualno medicino lahko le nekoliko zmanjšamo simptome, zdraviti pa je ne moremo.
Sicer pa je pri glavobolih 10% klasične migrene, za 90 % glavobolov so drugi vzroki, največ spremembe v vratnem delu hrbtenice, kjer pa lahko bistveno bolj pomagamo, tudi ozdravimo.
Svetujem, da se s slikami in izvidi oglasite v naši ordinaciji, da ugotovimo, za kaj pravzaprav gre in kako vam lahko pomagamo.
Lep pozdrav,
Potrebno bi bilo klasično Rtg. slikanje vratne hrbtenice iz dveh pozicij, tako kot delajo vedno slikanje vratne hrbtenice, zdravnica bo vedela. samih izvidov niti ne potrebujem, če jih boste dobili, jih lahko prinesete s seboj, važno pa je, da prinesete slike.
Lep pozdrav,