Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja ponavljajoči herpes na koži pri otroku

ponavljajoči herpes na koži pri otroku

Spoštovani!

Prosila bi za nasvet. Sin je bil pri starosti 1,5 leta prvič hospitaliziran ker se mu je razširil herpes po desni nogici. Prejemal je virolex v žilo. Čez eno leto se mu herpes ponovil na isti nogici v obliki 10 izpuščajev. Niso se širili so se pa večali in polnili s tekočino. Po cca 3 dneh je dobil virolex tablete ki so pomagale. Sedaj po malo manj kot enem letu se mu je spet naredil herpes na nogi pod kolenom malo nižje kot pri drugi rundi. Trenutno so 4 izpuščaji. Bila sva na pregledu in če bo bris ponovno pozitiven dobi ponovno virolex tablete. Ima tudi atopijski dermatitis, vendar je bila koža sedaj vredu ker jo redno negujemo in smo zmanjšali alergen (pršico). 

Prosila bi za nasvet, ali lahko sinu prvotno pomagam še na kakšen drug način. Mažem mu s cinkovo pasto. Lahko s tabletami mogoče počakamo še kakšen dan? Resnično bi si želela pojasnila, ki ga nisem dobila ko sem spraševala, ampak zakaj je mnenje da mojemu sinu virolex krema oziroma druga mazila za herpes ne bi pomagala, medtem ko veliko ljudi uporablja mazila za lajšanje herpesa. Upam da ni neumno vprašanje in se že vnaprej zahvaljujem za odgovor!

Spoštovani, vaše vprašanje sodi na področje pediatrije/imunologije in ga ni mogoče reševati preko foruma. Glede na to, da navajate pogoste in ponavljajoče se okužbe z virusom herpesa, pri sinu prav gotovo preiskujejo stanje imunosti (saj poleg tega navajate še atopijski dermatitis). Packanje z domačimi zdravili prav gotovo ni sprejemljivo in se je treba striktno držati predpisane terapije. Virleks je specipično zdravilo, virostatik, ki deluje na herpes virus in ga je pri ponavljajočih se okužbah NUJNO potrebno uporabiti takoj.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

New Report

Close