ponavljajoče prebavne motnje
živio!
Rad bi slišal še forumsko mnenje ali kak nasvet glede mojih težav. Že od malih nog imam občasne težave z želodcem, ki je kar občutljiv na nekvalitetno hrano, če pretiravam s hrano, še posebej mastno. Od spahovanja pa do, jaz temu rečem, občasnih “okvar” želodca, ko nekaj dni noče več prebavljati.
Prejšnji teden se je ponovil praktično identičen scenarij izpred par mesecov, ko sem po večernem obroku začutil obtežitev želodca, sledilo je izdatno spahovanje, ponoči pa slabost in napihnjen trebuh. Poskušal sem bruhati, pa je zelo malo šlo ven, tako da sem odnehal. Naslednji dan me je čakala celodnevna vročina (38,6), hrane nisem nič zaužil. Drug dan je že bilo boljš, četrti sem po prepečencu, kaki banani in kuhanem krompirju in rižu začel malo bolj normalno jest, pa čeprav želodec še ni krulil. Izgledalo je, da sem na dobri poti, potem pa sem šesti dan igral junaka na službeni poti, ko sem jedel brez zadržkov. Rezultat je bila tokrat dvodnevna driska, bolečine v trebuhu, tako da še iz sobe nisem moral it in verjetno tudi vročina. Deveti dan sem zopet v službi – sem kar v redu, le želodec se še vedno spahuje, karkoli (dietnega) pojem. Driska se je ustavila. Iz 68kg sem padel na 62.
Zanimivo, da je povsem identično zbolela tudi moja žena, ki dela v vrtcu, le opomogla si je precej prej! Je to morda bil kak virus?
Kako hrano priporočate, da bi se želodec kar najhitreje opomogel? Bi bilo morda koristna kaka preiskava?
Pa še to: v obeh slučajih se mi zdi, da je svoj konkreten delež prispeval tudi stres. Pred tednom dni sem tisti zadnji obrok pojedel na hitro in potem takoj šibal naprej ven. Zagotovo tudi to vpljiva.