Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Ponavljajoča vneta ušesa in antibiotiki

Ponavljajoča vneta ušesa in antibiotiki

Pozdrav,

 

na vas se obračam za nasvet glede ponavljajočih se vnetjih ušes sina ki ima dve leti in pol.  Od septembra 21 jih je imel ze štiri, vedno predpisan antibiotik.

Vmes se je večkrat tudi držal za ušesa, ampak smo uspeli ustaviti s homeopatijo in domačimi zdravili.

Tokrat se je bolečina pojavila v petek prejšnji teden, vročina pa v soboto. Takoj smo sli k dezurnem prediatru in predpisali so Hiconcil. Se isti dan je bilo vidno izboljšanje in nekaj dni je bil sicer doma ampak počutje ze skoraj normalno. Zdaj antibiotik torej jemlje ze 5. dan. Vceraj zjutraj pa se spet drži za ušesa in govori da boli. Počutje spet slabše (utrujenost, leži dosti medtem ko je ponavadi zelo aktiven). Danes se pojavi vročina 39. Ponovno smo sli k pediatru. Pogledala je ušesa ki so v redu, ni rdečine, je pa kar nekaj masla v njih. Kri je bila normalno, nobenih povišanim in znižanih parametrov.

ne znam si razložiti od kje to nenadno poslabšanje stanja? Imate kakšen nasvet?

moram povedati tudi to, da mu redko teče iz nosu in ko mu teče, vedno uporabljamo aspirator ampak res redko kaj pride ven.
tako da sva ze obupana, kako sploh preprečiti naprej ta vnetja?

Ce se karkoli pozabila omeniti, prosim povejte.

najlepsa hvala!

Običajno se stanje 2. dan po uvedbi antibiotika izboljša. Če ima otrok ponavljajoča vnetja srednjega ušesa in ni cepljen proti pnevmokoku, lahko posumimo, da gre za vnetje, ki gapovzroča bakterija, ki je morda postala manj občutljiva na amoksicilin (Hiconcil). V začetku bolečin morda tudi še ne divimo pordelosti bobniča, zato ob vztrajanju bolečin (če prvi dan vnetje šeni bilo vidno) svetujem ponovni pregled. Morda se v tem času vidi kaj več.

Absolutno je potrebno čistiti nos, tudi če ni  vidnega izcedka, svetuje se dodati  vazokonstriktorne kapljice v nos (Operil, Olynth, Septanazal).

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close