Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Ponavljajoča streptokokna angina

Ponavljajoča streptokokna angina

Pozdravljeni,

ker vas zelo cenim, bi prosila za mnenje glede zdravljenja streptokokne angine pri moji 4,5 letnici. Prvič zbolela 12.9. (bris pozitiven) dobila Ospen sirup 5 ml na 8 ur (težka je 19,5 kg), zdravili sva se 11 dni. Potem 4 dni brez antibiotika, včeraj spet bris pozitiven, dobi ospen 1500/2 tablete na 8 ur za 10 dni. Pediatrinja pravi, da če se še enkrat ponovi potem bo še enkrat dobila Ospen za tri tedne potem pa na injekcije na Infekcijsko,….(kakšne injekcije so to?)

A je to res prava taktika,…, jaz vem, da je penicilin prva izbira pri angini, probali smo ga in kot kaže ni deloval,…, pri meni tudi ne deluje in potem dobim drug antibiotik,…, a ne bi bilo prav, da bi probali še s cefalosporini ali sumamedom?

naj še povem, da imam velike težave s tableto, tudi zdrobljeno ne more pojest oz. se zelo matramo, ima tudi tako močen “bruhalni refleks”, da vsakič ko ji gledajo grlo in vzamejo bris bruha in to brez palčke.

Hvala vam za nasvet

Pravilno zdravljenje streptokone angine je vedno s penicilinom (Ospen) in ne z drugimi antibiotiki. Če se angina ponavlja, lahko zdravnik naredi bris žrela in ga pošlje na mikrobiološke preiskave, ki pokažejo ali je mogoče prisotna še kakšna druga bakterija, v nasprotnem pa vedno penicilin.
Sumamed je znano manj uspešen za streptokoka kot penicilin, drugi antibiotiki pa nikoli niso prva izbira, tudi za ponavljajoče angine ne.
Injekcija pri ponavljajočih anginah je injekcija penicilina (kristalni penicilin, extencilin).
Tableto zdrobite, zmešajte s pol žličke marmelade, evrokrema/nutele ali koščkom banane.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close