Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Ponavljajoča se vročina

Ponavljajoča se vročina

Pozdravljeni,

prosim vas za nasvet.

Sin, star je 6 let je ze od nekdaj slabsega zdravja (v casu vrtca viroze cca 2x na mesec, 1x hospitaliziran zaradi bronhitisa). Letos, odkar obiskuje 1 razred se je stanje izboljsalo, razen proti koncu sole je bil 2x bolan v zelo kratkem casovnem obdobju (manj kot 2 tedna). Vecinoma gre pri njemu za vrocino in kaselj, izcedek iz nosu oziroma samo vrocina brez ostalih simptomov.

Od konca sole do danes je imel vrocino vsak teden. Najprej viroza, potem pljucnica, potem periorbitalni celulitis, potem spet viroza in vmes te nepojasnjene nizke vrocine do 37.5 brez ostalih simptomov, ki izginejo v 1 ali 2 dneh (v tem casu je edino malenkost bolj utrujen kot ponavadi). In sedaj ima od danes spet vrocino – 37.5 brez ostalih simptomov. In tako se vrtimo v krogu. Ne peljem ga na pregled za popolnoma vsako vrocino, ce nima drugih simptomov in ce vrocina izzveni v 3 dneh. Ampak sedaj se to ze preveckrat ponavlja. Prosim vas za nasvet, kaj naj naredim? V tem casu je bil ze veckrat na pregledu, dobil je Sumamed (pljucnica) in Amoksiklav (per. Cel.), vedno pregledana osnovna krvna slika, po telefonu vedno isti odgovor, da je kri dobra. Zelela bi si, da ga pregledajo bolj podrobno, mogoce tudi vitamine in minerale v krvi ker je zelo slab jedec – zelo malo stvari jè in tudi kolicinsko malo.

Prosim vas za vase mnenje in nasvet, kaj lahko naredim, saj me ze zelo skrbi za sina.

Hvala.

Verjetno bo potrebno opraviti podrobnejši pregled, saj je obolevanje res pogosto, predvsem pa čudno, gledfe na to, da ni pouka in ni v stiku z nalezljivimi boleznimi.

Vitamini in minerali sicer pri tem ne  prispevajo pomembne vloge in jih v laboratorijih v ZD opbičajno niti ne določajo. Sliko prehranjenost6i si ust6varimo glede na rastne krivulje in po tistih laboratorijskih preiskavah, ki jih lahko naredimo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close