Ponavljajoča se vnetja
Pozdravljeni,
ne vem več, na koga se naj obrnem. Situacija je sledeča: skoraj mesec in pol nazaj sva oba s fantom dobila neko glivično vnetje. On je dobil luskasto, suho kožo na glavici penisa s hudo srbečico, posledično se je to tudi preneslo name. Njemu se je ta okužba pozdravila z redno uporabo Canestena. Sama sem bila pri ginekologinji na odvzemu brisa. Ugotovili so, da imam neko bakterijo oziroma glivično vnetje in mi predpisali Canesten kremo in 3 Canesten tablete za vaginalno uporabo. Tole ni pomagalo, razen tega, da je srbečica izginila. Za tem sem na sramnih ustnicah opazila rdeče lise z belo obrobo, izgledalo je celo tako, kot da so na koži opekline – vendar me ni nič bolelo ali peklo. Mazala sem si s Canestenom in je nato izginilo. Ves čas od tistega vnetja me nožnica ob dotiku peče – če me želi na primer fant s prsti zadovoljevat, me nenormalno peče. Občutek je tak, kot da me žge od znotraj oziroma kot da moja nožnica več ni prožna. Drugače me nič ne boli, ne srbi in ne peče, edino ob neposrednem dotiku. Posledično nisva seksala že več kot mesec dni. Poskusila sem z uporabo Vagisan kapsul, gela Multi Gyn in tampona z navadnim jogurtom. Popolnoma nič ne pomaga! Razmišljala sem ali so mogoče kontracepcijske tabletke Logest, vendar jih uporabljam že 4 leta in do zdaj ni bilo nobenih podobnih težav.
Prosim za nasvet.
Lep pozdrav
Spoštovani,
hm…težko bi rekel točno, kaj je vzrok, ampak vse kaže, da gre za posledice vnetja zaradi glivic, ki ste ga sicer pozdravili od glivic, nožnica pa se ne opomore od poškodbe. Poskusite še z uporabo Cicatridina kreme, ki vsebuje hialuronsko kislino, katera pospešuje celjenje in obnovo tkiva.
res je. Pripravek je na voljo v lekarni brez recepta.