Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Ponavljajoča se angina

Ponavljajoča se angina

Pozdravljeni,

 

Prosim za pomoč. Od poletja sem prebolela 5 angin. Zadnji antibiotik sem pojedla v nedeljo, danes pa me je pričelo zopet praskasti po grlu, prisotni so boleči sklepi. Naredila sem test in je pozitiven na streptokok. Ali lahko zadevo rešujem s homeopatijo, skrbi me namreč za posledice, ki jih “obljubljajo” zdravniki, v kolikor antibiotikov ne vzameš za prebolevanja okužbe. Ne želim pa več jemati antibiotikov.

 

Hvala in Lp.

Pozdravljeni,

vprašanje ste postavili že pred časom. Ko sem nedavno prevzela moderiranje tega foruma,  sem opazila,  da niste dobili odgovora. Je pa tema tako aktualna, da bi bilo škoda, da se ji ne bi vsaj na kratko posvetili.

Ponavljajoče okužbe, kot je to lahko tudi angina, se je dobro lotiti s homeopatijo, saj smo pri zdravljenju velikokrat uspešni. Zaradi različnih razlogov v organizmu namreč pride do nagnjenosti k pogostemu obolevanju. Homeopatija k takemu bolniku pristopi celostno in se, poleg telesne simptomatike, posveti tudi drugim razlogom. Opazimo na primer, da je pacient začel zbolevati po močno stresnih situacijah, ob hujših težavah v medsebojnih odnosih, na primer po težki ločitvi, ali po drugih travmatičnih ali drugačnih dogodkih. Odziv organizma na tovrstne strese je lahko bolezen, tudi angina, ki se pogosto ponavlja.

V akutni fazi bolezni, torej takrat, ko imate znake angine, bo najbolje, da se obrnete na družinskega zdravnika. Ko pa se akutno stanje malce umiri, vam iskreno priporočam obisk pri zdravniku s kvalitetnim homeopatskim znanjem, ki bo za vas izbral ustrezno zdravilo glede na vašo celotno situacijo.

Mojca Lombardo, dr. med., spec. druž. med., dipl. ECH *** e-naslov: [email protected]

New Report

Close