Ponavljajoč cin 3
PozdravljenI!
5.5.2014 odvzet bris bp. (Noseča 1 mesec) bris odvzet pri prvem pregledu po porodu je bil slab zato sem bila napotena na odščip. Diagnoza cin 3 visoke stopnje. Sledil je lettz (8.9.2015) dva robova odrezana v zdravo tretji rob neuporaben. Ponovno odvzet bris 16.12.2015 z enakim rezultatom kot pri zadnjem brisu. Torej cin 3 visoke stopnje.
Prosim če mi odgovorite na naslednja vprašanja.
1.) V primeru, da so spremenjene celice napredovale v rakave. Ali bi z dotedanjimi zgoraj opisanimi preiskavami to že vedeli? Ali lahko o vržem misel na to, da zbolevam za rakom, glede na to, da mi tega do sedaj ni še nihče posebej omenil?
2.) Prebrala sem da se rak na materničnem vratu razvija nekaj let. Ali je zaskrbljujoče da sem jaz do te stopnje (cin 3)prišla v 1 letu?
3.) Zadnja 2 meseca čutim rahle krče v spodnjem delu trebuha (mogoče maternica). Ali je to lahko povezano s cin 3?
4.) Imam leto dni starega sina. Zato ne želim razmišljati o le 4 letih življenja. Kaj predlagate kot najučinkovitejšo rešitev, da se spremenjene celice zares v celoti odstranijo?
Najlepša hvala za pomoč že v naprej!
Petra
Pozdravljeni,
ali vas nido ponovno naročili na pregled? Samo z brisom ne morejo dobiti dg CIN3. Lahko le PAP C… Če je bil bris PAP C po LLETZU in ni bilo v zdravo odrezano, bi morali vsaj laser narediti ali pa ponovno konizacijo. To so predrakave spremembe in ne skrbite, da boste zaradi tega umrli. Lahko pa bolezen počasi napreduje, če ni odstarnjena v celoti.