Najdi forum

pompč

Prosim za nasvet:

Hčerka, stara 24 let, ima temno rjav izcedek iz desne dojke že cca 1 leto, seveda je bila takoj panika, obisk ginekologa, preiskave.

Opravljen je bil UZ, vse OK, odvzet je bil 3 x bris – vse OK.

Ginekologinja je povedala, da je to lahko “ena bradavica v dojki, ki se ob vnetju kaže v taki obliki”. Da zdravljene ni potrebno, da pa če jo zelo moti se lahko odloči za operativni poseg.

Ali smo nardili dovolj, ali dejanko momografija toliko škodi?, da bi lahko izključili najhujše?,

Ali menite, da je potrebna še kakšna preiskava?

Izcedek se še vedno pojavlja.

Najlepša hvala odgovor.

Pozdravček MIŠA

Pozdravljena Miša,

sem že danes pisala, pa očitno še ni mojega odgovora na forumu. Lahko sem kaj narobe naredila.

V glavnem, jaz bi na vašem mestu hčerko peljala na mamografijo.

Pa ne se ustrašiti ali pa se prepričati od zdravnikov, da mamografija do 40. leta starosti ni potrebna. Če je zadeva le malo sumljiva, ne odlašajte. Vseeno bolje še ena dodatna preiskava, da se zadeva razišče. Dobite si napotnico ali pa izberite samoplačniško ambulanto.

Jaz sem bila na pregledu dojk, mamo ni bila potrebna ker je vse bp. Mi je pa dr. naredil celo predavanje, da mamo delajo po 40. letu in naj se oglasim takrat. Lepo prosim ……. če gre zame in če je majhen sum na karkoli (sem že nekaj dala skozi), se sploh ne pustim prepričati.

Pa dobro opravite in pogumno naprej!!

lp, mm

Povsem razumem skrb, ki jo čutite ob težavah vaše hčere, vendar glede na njena leta mamografija kot metoda ni primerna in mi je povsem razumljivo, da ni bila opravljena. Mamografija kot metoda vidi dejansko posledico že nastale bolezni in v veliki meri je bolezen odkrita pozno.

Glede dodatnih preiskav bi vam svetovala metodo BreastScan, ki bo dopolnila rezultate ultrazvoka in vzetih brisov.
V bistvu vam bo podala informacijo o delovanju tkiva v dojki in če je to v normali, je strah, da se v dojki dogaja maligno obolenje odveč. O rednih kontrolah, vas lahko tudi pravočasno opozori na pojav malignega obolenja. Zato vam jo toplo priporočam. Metoda je popolnoma neškodljiva in primerna za vse ženske ne glede na njihovo starost.
Pregled se opravlja 6-10 dan od prvega dne menstruacije.

Več o sami metodi BreastScan in tudi drugih metodah ter še veliko dodatnih informacij si lahko ogledate na spletni strani: http://www.mo-gy.si ali na našem forumu.

Za dodatna vprašanja sem vam na razpolago seveda še naprej.

New Report

Close