Pomota pri umetni oploditvi
Ste slišale ali brale? Grozno! Belopolta starša dobila temnopolti dvojčici. Pa ni Amerika, kjer je vse mogoče (tudi brez napak) ampak bližje nam – Anglija. Baje je šlo na napako pri umetni oploditvi – posledica zmede v laboratoriju.
Moram napisat, da vas vse po vrsti občudujem. Za mene so izrazi kot so: laparoskopija, histeroskopija, IVF… kot znanstvena fantastika in vse to najbrž čaka tudi mene. Po vsem tem se mi zdi porod še najmanjša neprijetnost.
Punce, držite se! Gremo novim zmagam naproti!
Dan,da se jaz oglasim!
Za neplodnostjo sem se zdravila 4.leta.Hodila sem na GK. v Lj.
Ginekolog je bil prof.dr.Tomaževič.
Prvi IUI so mo zamudili.Ostala dva postopka sta bila neuspešna,zadnji je bil opravljen v mesecu junuju.
Avgusta sva šla s partnerjem na morje ,kjer sem seveda ne da bi vedela zanosila.
1.septembra mi je dr. spregledal 5.tedensko nosečnost (naj bi imela kakor je dejal vse “zapacano”),zato me je poslal na laporoskopija,katera naj bi bila opravljena 27.septembra 2000…Opravila sem vse potrebne preiskave,da ne govorim o mukah pri notranjem čiščenju s sirupom Koloklens (namesto klistirja)
Nasledni dan naj bi poseg imela ob 8.h zjutraj…pa se me prišli iskat ,me odpeljali na UZ in seveda ugotovili 9.tedensko nosečnost!
Komentar prof.dr. Tomaževiča je bil naslednji:aaa ti si tista katera je čudežno zanosila ha,ha…
Torej napake se dogajajo ,ker je to popoloma človeška,ob vsem tem se pa vseeno zamisliš kamu zaupati!?
Vsem vam recimo temu “sotrpinkam”pa dam en nasvet:VZTRAJAT,VZTRAJAT,VZTRAJAT,NI JE VEČJE MOČI KOT JE ŽELJA…DOROTEJA ŽE VE:))
p.s.:danes imam 14.mesecev starega sina Jerneja
pa lep pozdrav in srečno!!!!!!
Lea K.
zdi se mi sicer neverjetno in skoraj nemogoče pa vendar se mi dozdeva, da sva bili 27. septembra 2000 v isti sobi na GK. Imena se sicer ne spomnim vendar takoj, ko sem prebrala tvojo zgodbo sem se spomnila tega dogodka. Tako presenečenje in veselje je namreč težko pozabiti. Jaz sem bila dan prej na histeroskopiji. Ves čas od tega dogodka sem se odločala da bi prof. Tomaževiča (je tudi moj izbrani ginekolog) vprašala kako se je vse skupaj končalo, pa še do danes nisem zbrala tega poguma. Če se še prav spomnim naj bi bila iz Radovljice, zaposlena pa v Elanu. Če si to res ti se prosim še kaj oglasi. Če si prava ali ne sem zelo vesela za tvojega sinčka.
Lep pozdrav tebi in vsem ostalim puncam
Maja P