pomoč
No takole, sem mamica 8 mesečnega sinka, imam radno zaposlitev. Do sedaj vse lepo in prav. Pred odhodom na porodniško smo se v podjetju ustno dogovorili,da mi bo pripadalo da delam ko pridem nazaj delavnik 4 ur. Kar mi tudi po zakonu pripada do treh let. No sedaj pa je vse drugače.Maja zacnem s službo za polni delavni čas, včasih so to celi dnevi ali pa kar dva skupaj.Mojega fantka pa nimam kam dati med mojo službo. Varstvo ne pride v poštev ker čisto pošteno, kdo ga bo pa pazil od 7 zjutraj do 16 popoldan.Fant dela ravno tako kot jaz, starši obeh so še po službah, stare mame pa niso več zmožne varovati. Jasli ravno tako ne obratujejo do 16h. Pa čisto roko na srce, če zaslužim 130.000 sit pa da me otrok praktično ne pozna več, ni ta denar vreden prav nič.Popoldan bi preživeli 4h skupaj potem gre pa spat. Nimam ne jaz nič od tega ne on.
Porodila pa se mi je ideja , ker imam ogromno ročnih spretnosti, da bi odprla svoje delavnice.Materjali kot so svila, steklo, olje, glina , gips, suho cvetje, sezonski aranžmaji in še veliko drugega mi niso tuji.
Zdaj pa vas sprašujem, ker mi ni čisto jasno ali bi mi to uspelo, kaj mislite vi???
Ali bi bili pripravljeni se naučiti kaj zgoraj naštetega za malo denarja , dve urice zabave?
Najlepsa hvala za mnenja
PS mogoče mi manjka samo malo samozavesti
Jerneja, ce bos organizirala taksne tecaje, kot jih omenjas zgoraj, sem jst takoj za! (ce si seveda iz Lj ali oklice… ravno nekam na Stajersko se ne bi vozla…)
Samo se moram strinjati tudi z Jm, dobro premisli, ce bi res pustila sluzbo!!! S temi delavnicami ne bi mogla delat v nedogled, clovek gre enkrat na delavnico z glino, naslednjic pa ne vec. In ne vem, ce bi bilo toliko ljudi zainteresiranih, da bi lahko te delavnice ponavljala veckrat letno, zato dobro premisli.
LP
bomboncek
Hvala za vzpodbudo. Sem iz gorenjske, vasice malo oddaljene od Bleda. Imamo svoje jasli, ki obratujejo do14h.Delam v večji cvetičarni kjer se včasih delo zavleče tudi čez cel vikend.Da ne omenim 1.nov. ko delamo tudi ponoči.Dvomim da se bo delodajalec oziral na moje varstvo. No, ja kar se tiče denarja vsaj fant zelo dobro zasluži, prav zato je vzel še dodatno delo , inštruira večje skupine računalništva, kar pa pomeni da je še manj doma.
Prostori za delavnico so že dosegljivi za zelo majhno najemnimo.Bi pa vse skupaj razširila še po domovih za ostarele in otroške delavnice. Nekako sem izračunala da potrebujem 7 ljudi za en tečaj-cena naj bi bila 5000.sit vključno z vsem materjalom.Trajalo bi 3 šoljske ure. Nekako dvakrat na teden bi bilo ravno dovolj.
Imam precej vez z ljudmi ki grosistično prodajajo materjal.tako da bi se nekako zmenili za cenejše variante.
Jasno.Saj menim, d bi bile te delavnice namenjene predvsem ljudem, ki mislijo da , če lahko tako rečem nimajo pojma.Sigurno lahko rečem , da uspe tudi vam lepo poslikati svilo ali kaj drugega.Jaz bi vse pripravila, od svile, barv, vzorcev in vam razložila vse tehnike.Pa saj vsi dobro vemo koliko stane npr. poslikana kravata, okoli 4000.sit. Na teh delavnicah, recimo za svilo, pa bi vi sami poslikali; kravato, ruto in še kakšno lepo sliko na svilo .Kakšnih delavnic bi se pa udeležili??
Ko bo tako daleč, da se bomo sestali na spoznavnem sestanku, kaj bomo sploh počeli sa sigurno obrnem na vas.Zdaj moram prvo kot prvo poslati oglase na vse možne načine, da vidim kakšen bo odziv No pa lep pozdrav
Jerneja, super ideja. Tudi jaz sem razmiščljala svašta, ko se je bližal čas za vrtec, tudi to, kar ti. Bodi pogumna in stori to, ker če ne boš poskusila, nikoli ne boš vedela, da bi lahko delala to, kar si najbolj želiš. V najslabšem primeru lahko vse propade in boš ob nekaj denarja, to pa ni nič v primerjavi z mislijo, da ti bo uspelo. Sploh, če imaš že razvejano mrežo ljudi, ki bi lahko sodelovali. Mislim pa, da ljudi take stvari zanimajo (ročne delavnice), to je sprostitev in zabava naenkrat, tako da boš interesente že dobila. Obrni se tudi na šole, vrtce, vse izobraževalne ustanove, itd. In ko boš imela toliko dela, da ne boš več sfolgala, me pokliči, tudi jaz se s tem ukvarjam in bi bila seveda pripravljena početi stvari, ki jih z veseljem delam.
Zapomni si: vsi lahko dosežejo svoje sanje, če le imajo pogum, da gredo za njimi!!!
Pozdravček, Ana
Jaz bi se takoj udeležila kakega tečaja poslikave na svilo (saj bi se sama lotila, ampak se mi ne da najprej zbirat materiala, pa barv, pa potem študirat navodil, je bistveno lažje, če ti nekdo pove in pokaže). Pred leti sem šla na nek tečaja iz oblikovanja gline in je bilo prav fajn doživetje, pa še tiste svoje glinaste posode imam še zdaj in so še kar uporabne (čeprav bolj dekorativne, he he). Bom še malo razmislila, kaj bi nam še lahko pokazala. LP
Osebno sem totalni antitalent za vse, kar vključuje slikanje, risanje, dosti bližje pa mi je vso možno okraševanje, izdelovanje drobnih daril, iz voska, iz testa, kartona, sveče, lepljenje, vse kar vključuje papir – origami!!! Z eno družino smo se lani nekaterih stvari iz Unikata lotili in je super uspelo. Bom vesela, če me obvestite.
No saj tako jaz nekako razmišljam.Če se hočeš sam lotiti poslikave svile, si moraš vse to kupiti, od barv, rabiš jih kar nekaj, čopičev, kontur past, potem pa boš poslikal dve kravati in eno ruto, barve ko so ti ostale pa lahko vržeš stran. Pa preden vse pogruntaš, kako deluje te že mine.Ko si šla na glino ali ste imeli tudi vrteče mize za oblikovanje posode, ker to namreč veliko stane, tako da to si nebi mogla privoščiti že takoj na začetku.Malo mi opiši , če si tako prijazna, kako je vse to potekalo, koliko časa, koliko ste naredili in koliko te je stalo? Najlepša hvala.
Zakaj pa enostavno ne odpreš svoje cvetličarne, pa bodo drugi delali zate vse dneve in praznike, ti boš pa lahko z otrokom ves dan?
Tole s tečaji se ne bo posebno obneslo, so že drugi poskušali, pa ni šlo, vsaj ne s profitom, oz. zaslužkom, ki bi opravičeval porabljen čas in material. Kje pa boš zaslužila zdajšnjo neto plačo, pa zraven plačala še vse davke, zdravstveno in pokojninsko zavarovanje, material, prostor, ogrevanje….Razmisli!
Nebi bilo slabo.Ampak me veže pogodba, da ne grem na svoje oz.da znanje ki sem ga pridobila na nesem naprej.Z odpiranjem svoje cvetličarne, pa mislim da imaš še večje stroške.Tako bi morala zaslužiti še dodatno za nekoga ali dve osebe za plače, kje je še nabava rož, loncev itd, pa še nekaj bi moralo ostati zame. Tu kjer sem pa jaz doma pa je trg z rožami že tako nasičen, da že sedaj nimajo vsi pravega zaslužka. Hvala vseeno, mislim da toliko poguma pa sigurno nimam, da bi šla na svoje.