Najdi forum

Pozdravljeni,

imam partnerja z NOM. Bolj kot preučujem vsebine NOM, več kljukic ima, do sedaj že 45 (značilnosti, dejanja itd). Hotel me je že prisiliti da bi jemala antidepresive, iz mene stalno dela problem (sem preobčutljiva, malenkostna, dramatična, pretiravam, težim, najedam itd). Njegove značilnosti (ki so se razkrile v nekaj letih) v parih točkah:

1. za njega, njegovo hči in bivšo veljajo ena pravila, zame druga (zamujanje, laganje, ugodnosti, podpora, upoštevanje dogovorov, zanesljivost)

2. on je najboljši, vsi njegovi kolegi iz njegovega foha so nesposobneži.

3. v glavnem konfliktu poriva v ospedje druge igralce, da se izpostavljajo namesto njega, sam vodi nitke oz zadaj

4. njegove vrednote so: laž je sredstvo za doseganje cilja, zmaga vedno najmočnejši, ljudje smo živali in Darwin ima prav, iskrenost, lojalnost sta za šibke, naivne in neumne.

5. ljudem je vedno treba govoriti to, kar želijo slišati in nikoli tega kar si v resnici misliš

6. treba je kimati, potem pa narediš po svoje

7. v službi je treba čim manj delati (javni zavod), in v službenem času opravljati posle za s.p. tako, da nihče ne opazi, in mislijo da delaš za službo

8. dobrota je za naivneže in reveže. Ta sposobni gledajo samo koristi in profit.

9. Vsi zlobni stavki, manipulacije, laži so izrečeni kot šala. In kdor ne razume, nima smisla za humor

10. na začetku je povzdigoval moje talente, sedaj sem luzerka in parazit, ker se ukvarjam  s kulturo kot neodvisna ustvarjalka in ker ne morem dobiti kredita

11. pol svoje lastnine je podaril bivši (vedno je izgovor otrok), sam ni uveljavljal niti enega centa stroškov.

12. z bivšo sta šla narazen in se nista ločila, ker je tako za ugled bolj ustrezalo obema, dokler nisem prišla jaz

13. sem bila prisotna ob ločevanju, vse ji je prepustil, sedaj plačuje 5/6 stroškov ker si nič ne upa. Bivša upravlja z njegovim denarjem, časom in storitvami. On je v stalni pripravljenosti. Seveda spet zaradi otroka, in jaz tega ne morem razumeti, ker nisem mati.

14. Ker je nepremičnino skoraj v celoti prepustil bivši, je začel pritiskati name (na začetku sem mu povedala, da ne dobim kredita), da spremenim svoj poklic in poslanstvo, se zaposlim kjerkoli (tudi kot čistilka z magisterijem) in da lahko vzamem kredit in pomagam rešiti stanovanjski problem, ker sam špara že leta (ampak polzi vse k bivši in otroku), pa še ni dovolj.

15. Tu so sedaj že žalitve, da sem umetnica, parazit in neodgovorna do svojega življenja, ker nimam prihrankov in ker je vse na njem. (jaz imam stanovanjski problem rešen – že pred njim in sicer doživljenjsko – ni pa dovolj za tri)

16.skratka, manipulacije in pritiski se stopnjujejo v skladu z dražitvami nepremičnin. Njegov cilj se mu izmika, z mano, pa še bolj in vedno bolj sem nedobrodošla in bad guy.

17.Ob vseh žalitvah in lažeh sem ga začela snemati (zase, za arhiv, da ne pozabim v trenutkih love bombinga). Zadnjič je to videl in se začel prerivati, mi puliti telefon iz rok, daviti in nazadnje je prišel z nožem  – grožnja lej kaj lahko storim če ne boš ubogala

18. odšla sem od njega v svoj dom, štiri dni se nisem javljala, peti  do osmi dan sva se počasi pogovarjala kaj je storil, priznal da je šel čez vse meje in da se to ne bo več ponovilo. Ko je deveti dan obljubil, da gre lahko (z mano!) na svetovanje za naju, sem popustila

19. Njegova hči dobiva vse najdražje, bivša to kupuje z njegovim denarjem in jaz moram živeti poceni in z rabljenimi oblekami, ne smem zapravljati ker nimam prihrankov – ker sem neodgovorna.

20. še ena o hčeri: zelo promovira svoje lastnosti nanjo in jo vzgaja, da bi bila njegov klon. Zadnjič je rekla, da naju lahko ubije ali z nožem ali kladivom ali strupom, in na vprašanje zakaj sploh razmišlja take misli, pravi da ker lahko, ker jih greva lahko na živce. (zadnje čase me ponužuje tudi pred njo in se borim naglas, posledica konflikti kar ji ni všeč, ker se ne vrti vse okoli njenih želja in nakupov več). Nato se oba smejeta, da je to le hec in da nimam smisla za humor.

 

Bolje, da ne nadaljujem več, si zapisujem in snemam zase, saj tudi argumenti ne veljajo. Večkrat na dan namreč reče eno potem pa to zanika. In me prepričuje da je z mano vse narobe.

 

Skratka kdo v Sloveniji je dober svetovalec za pare z NOm in soodvisnostjo? Mogoče bom tudi tako lažje šla. Ima kdo kak kontakt?

 

New Report

Close