pomoč za opremo novorojenca
lepo pozdravljeni
kmalu bom postala bodoča mlada mamica; iz naslova družinskih prejemkov mi pripada tudi pravica Pomoč za opremo novorojenca. Na izbiro imam 3 pakete in denarno nadomestilo.
Prosila bi vas, če mi lahko kdo svetuje, kateri paket bi bil najboljši in ste ga tudi same izbrale, predvsem pa zakaj.
Za odgovore najlepša hvala in obilo sreče in lepih dni tudi vam pri vašem starševstvu.
tudi jaz sem se odločila za paket B, to je paket s plenicami; zakaj tako – rekla sem si, da v paket dajo obleke, posteljnino in druge stvari, ki pa niso nujno po mojem okusu; plenice so pa vedno enake…Tako sem denar, ki sem ga prihranila za nakup plenic (ki so po mojem kar malo predrage – cca 3.000 SIT stane 10 kom) namenila za oblekice – po mojem okusu…
Res pa je, da naj ti bo pri odločanju za paket vodilo to kar že imaš…
Lep porod in še lepše dni z malčkom ti želim,
Alenka
Najprej te lepo pozdravljam.Veš zelo težko ti je svetovati ,ker ne vem kaj imaš kaj nimaš.Lahko pa ti povem kako sem se odločala jaz takrat.Ker sem pričakovala prvega otroka in še nisem imela toliko otroške opreme sem se odločila da vzamem tisti paket kjer so planice.Ker je bil paket še najbolj opremljen.To je bilo leta 91.Kako so sedaj ne vem.Ko pa sem se odločala v drugo leta 94.Sem se odločila za denar.Ker sem imela opremo od prvega.Dobro premisli kaj potrebuješ in kaj ne za otroka.Napiši si seznam kaj imaš in kaj nimaš.Potem poglej tudi sezname od opreme za novorojenčkov.Danes so otroške cunje zelo drage.Tako se boš lažje odločila.Če imaš vsaj približno dovolj(Tega ni nikoli preveč)Se raje odloči za denar.Odločitev je tvoja.Me pa zanima koliko je sedaj denarno nadomestilo. Leta 94 je bilo 16.910 sit.Pa da ne pozabim takoj ko boš rodila naj gre mož na socialno po vlogo za doklade.Tudi to ti pripada.
Želim ti veliko sreče pri porodu in veliko zdravja za oba.
LP vrtnica
Pozdravljena!
Ne vem, kaj se je zgodilo prejle, da je šel v eter samo pozdrav.
No, tudi jaz bom kmalu mamica, odločila pa sem se, podobno kot večina mojih prijateljic za paket C. Plenice sem raje sama kupila (za 10 plenic pribl. 2000 SIT, Baby center)
Res pa je, da nisem dobila nobenih rabljenih oblačilc od znancev . So pa v tem paketu oblačilca zelo lepa in kvalitetna, tako da mi res ni bilo žal – kompletek od Jutranjke, majičke od Beti, pajacek od Mtč, 10 plenic, 5 povijalk, spalna vreča in posteljina od Odeje Škofja Loka, … Res lepo.
Pa tudi v materinski šoli je rekla, da je ta paket najnovejši.
Odloči pa se sama, glede na to, kaj že imaš in kaj še rabiš.
LP, Vesna
lepo pozdravljena,
tudi sama sem se pred približno tremi meseci odločila za paket C. Pri moji odločitvi mi je pomagalo dejstvo, da se plenic zdaj ko so v modi pamperske ne rabi več toliko, torej sem raje izbrala paket, kjer je več oblačilc. To je najin prvi otrok, pa tudi v sorodstvu nisva dobila kaj veliko rabljenega…sem pa bila prijetno presenečena nad posteljnino in res lepimi in kvalitetnimi oblekicami….kljub vsemu…zdaj, ko bo punčka kmalu stara tri mesece ugotavljam, da sva tako ali tako vsega nakupila preveč…pri drugem bo boljše :)))
lep konec nosečnosti in lep porod in veliko sončka tvoji štručki
Če imaš možnost dobiti kaj rabljenih oblekic, ti svetujem, da vzameš denarno nadomestilo in po porodu s tem razpolagaš – glede na otrokove potrebe. Sicer pa podpiram že napisano idejo – naredi seznam, kaj imaš in kaj še potrebuješ. Ni tudi odveč, da svojim prijateljem in sorodnikom, od katerih pričakuješ, da te bodo obdarili, sama svetuješ, kaj naj ti prinesejo. Enemu rečeš za posteljnino, drugemu pa kaj drugega. Veš, to ljudem zelo ustreza, ker zelo težko je nekaj kupiti mladi mamici in otročku, če ne veš kaj rabita. In če boš pretežni del seznama porazdelila med prijatelje in sorodnike, ti morda ne bo potrebno več kupiti dosti. Pa še majčken nasvet – ne kupuj prav majhnih številk, ker jih otroček prehitro preraste in žal ti bo, ko mu “tiste prelepe drage oblekice” ne boš oblekla več kot dvakrat in že bo za na podstrešje.
Upam, da sem ti kaj pomagala – pa predvsem srečno in zdravo ti želim s tvojim sončkom.
Nina.
Vzela sem paket C in sem bila tako kot Vesna zelo zadovoljna. Tako lepo je odpirati in pregledovati tiste stvari. Kot kako darilo se zdi. Niti na pamet mi ni prišlo, da bi vzela denar(obakrat), čeprav sem imela zares veliko stvari oblačil.
Ker mi je bila posteljnina zelo všeč, sem dokupila zastor in ščitnik za posteljico v enaki barvi in vzorcu.
Sicer jaz zelo uživam v nakupovanju stvari za dojenčka in včasih res ne potrebuje vsega, ampak enostavno se nakupovanju ne morem upreti. Je še kje kaka mamica, ki počne enako?
Lep pozdrav, Sonja.
Vsa posteljnina je proizvajalca Odeja iz Bio programa, kakršno sem sama kupovala že za sina. Vrečka je brez rokavov, bombažna in polnjena z bombažnim polnilom, kar je zelo v redu. Nekatere vrečke imajo sintetična polnila, meni niso všeč, otrok se poti v njej. Mislim da je primerna za starost do leta in pol, naša punčka spi v njej že sedaj ( pet mesecev), številke ne vem, nikjer nič ne piše. Mislim da je najmanjša, enka. Poleg vrečke sta prevleki za “kovterček” in vzglavnik in rjuhica, ki ni jogi. ( po moje zato, da pride prav za vse dimenzije jogijev, je zelo velika).Vse je v nežno rumeni barvi, z luštnim vzorcem, vem pa, da obstaja enaka tudi v modri in roza barvi.
Lep pozdrav, Sonja.