Pomoč – tur!
Meni se je v četrtek razvil tur, majhen bel izpuščaj na spodnjem delu trebuha. Ko sem odšla zdravnici mi je odstranila črno piko in mi pustila da se je bela tekočina izločila. Bolečine so bile vsak dan hujše, zato sem bila včeraj zvečer na urgenci, kjer so mi zarezali v tur in mi iztisnili veliko gnoja. Se mi zdi, da še nisem občutila tako močne bolečine, ampak je bilo to zame veliko olajšanje. Danes sem šla na previjanje k zdravnici, bilo je spet veliko gnoja, zato so mi morali še malo iztisniti in jutri bo potrebno spet. Tudi bolečina je zopet prisotna. Kako dolgo ponavadi to boli in kako veš, da je iztisnjen ves gnoj?
mene neki zanima. na hrbtu se mi je prvič naredil.. mislim da je tud. mnogo večji je od mozolja, trši in izredno boleč. včeri je mož na vsak način hotel stisnit ven gnoj, ker je prepričan da je mozolj. bolelo me je.. ZELO.
ampak pri mozolju se bolečina potem neha, hkrati pa se hitro zaceli. tu se mi zdi da je čez noč še zrasel, še vedno boli..
zanima me kaj nej storim, glede na to, da je že bilo predrto? kar takoj k zdravnici ali lahko še vedno poizkušam s tisto kremo za mehčanje?
Zdravo,
tudi jaz bi potreboval pomoč glede tura.
Naredil se mi je na riti, in boli ko sam hudič. Ne morem ne hodit, ne sedet,…. To je drugič, prvič je bilo pred enim letom, in je tur po tednu dni sam izginil. Zdaj boli še bolj kot takrat…
Kaj bi najbolje pomagalo? Gledam bolj alternativno medicino, ker imam problem z zavarovanjem.
Lp
Sit mam ga navrh riti in to toooooooolk boli, ne morem sedet, nemorem ležat an hrbtu, komi komi da se obrnem u pojstli in komi da hodm faaak pomagite proooosm naredu se mi pa je u 1 tednu in boli ko svinja -.- rekli so mi za operacijo ma nism prepričana, ve kdo za domačo ” operacijo” k pomaga in brez bolečin pa posledic????
Pozdravljeni! Prosim za nasvet….
S turi oz. abscesi se ubadam že 7 let…. bolj kot ne skoz na istem mestu (2x so mi tudi rezali); na notranji strani stegen. Poleti, ko je vroče in se telo seveda poti, se s to nadlogo dejansko vsakodnevno ubadam. Pazim, da je sp.perilo udobno, skrbim za higieno…. ko je absces res že zelo zrel, ga mažem s fucidinom. Precej uspešno, saj vsaj neha boleti in se zmehča. Izgine seveda ne.
Sedaj se mi je absces naredil na hrbtu. Seveda zelo boli, okolica je rdeča in vroča. Najbrž se notri nabira gnoj, vendar je na otip zelo trdo. Prosim vas za nasvet, kakšne bodo posledice, če “ne naredim nič”. Problem je, da odhajam na daljše počitnice in res ni najbolj ugoden trenutek, da hodim okrog zdravnikov. 🙁 Menite, da se bo bolečina polegla ali lahko pride do kakršnih koli zapletov?
Hvala za pojasnilo!
Pozdravljena, Katarina P! In najlepša hvala za vaš odgovor. No, čutim se dolžno, da “poročam”, kako se je rešil ta zaplet z abscesom. 3 dni nazaj sem se vseeno odločila za kirurško odstranitev. So mi pa zdravniki zatrdili, da sem se pravilno odločila, saj je ovojnica od tura (žal se na strokovne izraze ne spoznam) že “razpadala” in se ne bi prav dobro končalo! 🙁 Tako da imam sedaj luknjo v hrbtu in mi je seveda niso želeli zašiti. To se baje počne šele čez 1 teden – takrat pa bom jaz na počitnicah. 🙁 No ja, so far, so good, pravijo. Upam da se bo zadeva uspešno sanirala. Seveda pa bom sama maximalno poskrbela za higieno!
Tako da vsem beročim priporočam, da se čimprej odločite za rezanje. Tako so meni zagotovili na kirurgiji. Je manj boleče in se hitreje sanira.
Lep pozdrav in uspešno delo še naprej, gospa Katarina P!
Pozdravljeni,
prosim še za nasvete v mojem primeru ….
kako se na splošno rešit tvorov v življenju. Razen homeopatije in kirurgov rešitve ni?
Pozna kdo na štajerskem kakšnega homeopata in kakšno je vaše mnjenje glede tega? Se splača? Je kdo to probal?
Meni so tvore več krat kirurško odstranili, vendar se znova in znova pojavljajo na istih mestih.Pri prvi ponovitvi mi je celo osebna zdravnica, odslovila češ da kirurg ni odstranil celotne vsebine zato se je ponovil. Vendar zakaj se potem ponavljajo vsi, če so bili odstranje po splošno anestezijo??? Imam preveč vprašanj in premalo odgovor.
Prosim za vaša mnenja in nasvete.
Lp, Pikica
Meni se tudi konstantno pojavlajo in to na zadnjici, vedno sem zadevo rešil z mazilom Ihitol. Ko je Tur dovolj dozorel in počil sem še istiskal ven gnoj dolker je šlo oziroma dokler bunka ni izginila. Razmišlaj sem tudi o kirurskem posegu ma kot berem na forumu se lahko itak spet ponovi in ker ni blo še take nuje bom nadaljeval z Ihitolom. Glede hrane težko verjamem, ker res ne jem mastne hrane, rad jem zelenjavo in tudi z sadjem se ne sparam. Tako da res ne vem kaj si mislit.
Pozdravljeni,
zadnje pol leta se mi konstantno pojavljajo na zadnjici, že ko poči in se posuši se mi naredi nov :S in ponavadi vedno pred menstruacijo,
zanima me samo če se vam pozna, kajti meni ne zgine pa čeprav mažem – imate kak nasvet s katero kremo mazat da zgine “flek” – ker je temne barve in je prece grdo za vidt :S pa še na takem mestu :/
za odgovor se vnaprej zahvaljujem
Pozravljeni, sem stara sele 13let in sem imela ze 2x tur in pri prvi operaciji sem spoznala da ga ima skoraj vsaka sestricna in da je dedno v druzini bolecine so bile zelo hudd bilo mi je slabo,jokala sm od bolecin ponoci nisem mogla spati namrec imela sem ga na splovilu bilo je zelo neaprijetno in hodila sem kot majvecji gangster ker nog nisem mogla imeti skupaj po operaciji sem ze skakala po bolnici in po 2h dneh sem lahko sla domov zdaj pa se mi pojavi v manjsih oblikah samo ob menstruaciji no ja da povem malce o obisku na zacetku sem mislila da to ni nic into je raslo in raslo in zelo je bilo neprijetno razsiriti noge pri zdravniku in morAla sem Kajtiob taksni bolecini nerazmisljas o nicemer drugem. po 2h dneh cakanja u bolnici da samo od sebe poci so se zdravniki odlocoli da mi cisto razrezejo bilo je zelo neprijetno v sobi z vec osebami ampak anasteziska mi je dala anastezijo in u selundi se,zm bila v najbol globokem spancu zbudila sem se v svoji sobi in imela sem dren da je goj odtekAl nabob,azni vlozek in po 5h dneh v bolnici sem koncno lahko odsla domov!!:)