pomoč -tesnoba
spoštovani!
Po dolgih mukah in razmišljanju kaj je narobe z mano, sem prišla do diagnoze depresija, tesnoba, anksioznost… dobila sem Zoloft in Lexaurin, jemljem jih 5 dni, kar pomeni da sem v obdobju največje krize stranskih učinkov, ko sama ne vem kaj bi s seboj.
Ker sem danes na bolovanju me samota ubija…
Stara sem 30 let in želim si samo nekoga ki bi mi vlil upanje da se bom iz tega izvlekla. Vem da pri vas lahko pomagate na več načinov, a jaz nisem iz Ljubljane, psihiatrinja v našem kraju je znana kot velika zagovornica močnih zdravil, jaz pa potrebujem nekaj za delat na sebi, v sebi. Mi lahko priporočite kak naslov, knjigo, človeka ki bi mi svetoval kako začeti, ali pa mi nudite vsaj razgovor preko e-pošte, saj to najbolj potrebujem.
Mož je sicer razumevajoč a tudi sam zmeden in prestrašen. skrbi me, kako to čutita otroka, ki me potrebujeta celo, ne tako na koščkih…
Vem da je moje pisanje zmedeno a nekam se moram obrniti, samo tablete me ne bodo rešile.
Prosim za kak nasvet, karkoli, morda se oglasi kdo ki se je iz tega že izvlekel.
Hvala. lep pozdrav.
barvica
Draga Barvica!
Verjetno veste, da traja vsaj 2 tedna preden antidepresiv začne dobro delovati. Kot mi pravijo obiskovalci našega dnevnega centra, je prav to obdobje zanje najtežje. V tem vmesnem času, pa tudi kasneje, si poskusite pomagati sami, tako da si v dan vnesete čim več reda (urnik), tako da ne boste izpadli iz dnevnih aktivnosti. Veliko pomaga tudi redna telesna aktivnost, vsaj pol ure sprehoda na dan. Poskusite prebrati tudi kakšno knjigo o svojih težavah, da se boste lažje spoprijeli z njimi. Depresija spada med najpogostejše težave sodobnega časa, tako da se zavedajte, da se z njimi ne spoprijemate sami. Tudi ko bodo zdravila dobro delovala boste morali levji delež pri premagovanju težav opraviti vi in vaši bližnji. Najboljša kombinacija so zdravila in posveti pri psihiatru, pomoč v obliki svetovanja in razbremenitve in delo na sebi (telesna in psihična aktivnost).
Pomoč ljudem s težavami v duševnem zdravju je v Sloveniji na voljo po večjih centrih v regiji in ne samo v Ljubljani. Predlagam vam, da se oglasite v kakšnem izmed centrov. Šent ima svoje Centre za duševno zdravje v skupnosti poleg Ljubljane (program se izvaja tudi v Trbovljah) še v Novem mestu, v Radovljici (programi se izvajajo tudi v Kranju), v Celju, v Mariboru, v Novi Gorici (program se izvaja tudi v Ajdovščini) in v Kopru. Za natančnejše informacije me lahko pokličete na tel. 01 230 7840.
Lep pozdav, Barbara
Hvala, ravno to sem potrebovala, eno upanje da so to najhujši dnevi, še malo pa bo vsaj dan znosen, želim si vsaj da bi zdržala v službi. Upam da bom po tem hudem obdobju imela tudi sama malo več volje reševati in delati na sebi, ker se trenutno včasih zdi vse tako brezizhodno.
Hvala.
Draga Barvica,
jaz pa menim, da rešitev ni v zdravilih – mogoče samo na kratki rok, nikakor pa ne dolgoročno. Delati moraš na sebi in v sebi najti moč za premagat težave. In to, če imaš vsaj malo volje, zmoreš, verjemi. Ker prav vsaka težava ima svoj vzrok, zdravila pa teh vzrokov ne bodo pozdravila, samo posledice bodo ublažila. Priporočam ti knjige kot so Življenje je tvoje od Luise L. Hay in DRAGULJ V TEBI od Dyer-ja. Počasi bo šlo, samo ne obupat. Vse, kar se ti zgodi, se ti zgodi z razlogom, tudi ta depresija. Morda je to začetek tvoje duhovne rasti. Vem, slišati ti je zdaj najbrž paradoksno, a čez čas boš na to gledala drugače. Pošiljam ti velikoooo pozitivne energije!
Pozdravljena,
tudi jaz sem se pred štirimi meseci začela jemati antidepresive Zoloft, ker več mesecev nisem mogla iz depresije, tesnobe in anksioznosti. Moram reči, da je bil prvi mesec jemanja antidepresivov mogoče še hujši kot prejšnji vendar pa se je po petih tednih počasi stanje začelo izboljševati. Sedaj pa je že skoraj vredu, čeprav je potrebno s terapijo nadaljevati vsaj eno leto. Predlagam ti, da greš čimveč ven in v knjižnico po kakšno knjigo za zdravljenje duše ( L.Hay, Moč je v tebi, Življenje je tvoje…, Moč pozitivnega mišljenja…) Čeprav v tem obdobju manjka optimizma, je treba vedeti in upati, da bo vsak dan bolje.
Lep pozdrav, Teja
Hvala vsem za spodbudne besede, borim se iz dneva v dan.
Zanima me če si si sama pomagala ven iz tega, samo iz knjig ali ti je pomagal kakšen psihiater, kdo drug…kje najti oporo v teh težkih dneh, ko bi najraje samo ležala….ko ti srce razbija nemogoče….
Saj ni tako hudo, hodim v službo a kakšen dan se tako tresem da komaj delam.
Hvala za vsako besedo.
lp barvica
Barvica, pozdravljena!
Tudi jaz imam izkušnje z depresijo, ki je trajala več kot pol leta. Mislim, da so tudi zdravila del zdravljenja in jih brez posveta s svojo psihiatrinjo ne smeš opustiti.
Velik del pa je tudi na tebi. Kot je rekla Barbara: gibanje in zaposlitev z vsakdanjimi stvarmi. Korak za korakom, pa gre. Najprej iz dneva v dan, potem pa si spet naenkrat globoko zakopan v življenje in je vsak dan prekratek. Vedi, da nisi sama in da je vedno pot naprej.
Veliko sreče in lep pozdrav!
Pozdravljena,
Popolnoma te razumem, saj sem bila pred štirimi meseci v enaki situaciji. Tudi jaz imam družino. Prvi mesec jemanja antidepresivov moraš še premagati potem pa bo šlo vsak dan na bolje. Svetujem ti duhovno branje in poskusi iti v gozd, v naravo. Jaz sem kljub vsemu hodila v službo vendar sem se morala zelo premagovati, ker so mi negativne misli odvzemale voljo do vsega. Dlje časa sem se poskušala izvleči iz depresije z pozitivnim mišljenjem, ampak moram priznati, da kljub močni volji brez zdravil ni šlo. Psihiatra ne obiskujem, prebrala pa sem veliko strokovne literature v knjigah in na internetnih straneh.
Sedaj je počutje vredu, vendar še vedno berem knjige za dušo.
Draga Teja, ali Ana
bi mi prosim katera hotela pisati na mejl [email protected], da bi malo več izvedela iz izkušenj…
Hvala.
Še nikoli se tesnoba ni pozdravila samo s pomočjo antidepresivov, vsaj ne v mojem primeru in kakor sem zasledila izkušnje še mnogih drugih ljudi.
Z obzirom na to, da sem imela probleme z depresijo, sem v življenju naredila vse,d a se moje stanje izboljša. Toda z vztrajnostjo in z pomočjo človeka, kateri je poiskal vzrok mojim težavam in jih tudi uspešno odpravil.
Svetujem vsem, ki imajo te in drugačne težave,da si preberejo knjige:Dr.Wayne Dyer- Verjemite in videli boste; ali pa Življenje je kot igra.
Miranda Zen Vuković: Delovni dan exorcista
Še nasvet, kateri je meni spremenil življenje: naučila sem se meditirati in se posvečati svojemu duševnemu razvoju, kar je prineslo v moje življenje mir in spokojnost.
ROTI
Forum je zaprt za komentiranje.