pomoč – sušim šipek
Točno kot pravi Šavrinka. Šipek je še daleč od zrelega.
Marmelado sem samo enkrat pomagala pripravljati.
Je katera poskusila malo pokuhat plodove, palični mešalnik za olajšanje dela in precedit skozi malo debelejše cedilo – mogoče s pomočjo pasirke?
Tako si namreč jaz pomagam pri grozdnih marmeladah, pa pri drenovih plodovih tudi. Čeprav del drenovih plodov pretvorim v ” marmelado na hladno” iin jo uživamo v bistvu kot med zjutraj na tešče. Vitamina C za izvoz.
Tule se pa za spremembo res strinjam s tabo, sem obupala že pri razbijanju semen, na mlin za meso ni šlo :([/quote]
Ne strinjaj se z mano,ker si zbijaš rating.
In ogovor še eni znanstvenici: Šipek je zrel in ni treba, da ga dobi slana![/quote]
PM, vem da neprijavljen uporabljas ta vzdevek…
11511, ne z multipraktikom in ne z mlinom za meso meni ni slo, sem razbijala plod po plod s kladivom za meso :(( Sem obupala :((
Ne strinjaj se z mano,ker si zbijaš rating.
In ogovor še eni znanstvenici: Šipek je zrel in ni treba, da ga dobi slana![/quote]
PM, vem da neprijavljen uporabljas ta vzdevek…
11511, ne z multipraktikom in ne z mlinom za meso meni ni slo, sem razbijala plod po plod s kladivom za meso :(( Sem obupala :(([/quote]
Neprijavljenega vzdevka ne tajim! Prijavljenega mi je šef zaprl, ker ga nisem božal po dlaki in pljuval po butastih modijih!
Ajde, ti meni razloži, kako iz tiste zmehčane šipkove čobodre odstraniš peške in dlačice, pa ti bom jaz povedal, zakaj trdim kar trdim??!![/quote]
tisto mehko dam v usta, peške pa vun pljunem 🙂
nea vem, nikol še nisem kuhala šipkove marmelade … je pa dobraaa[/quote]
Ka se pol hršiš, če se gre tle za kuhanje!