Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje pomoč-sterelizator

pomoč-sterelizator

Ojla!

Prosim za pomoč.
Počasi se bliža PDP in sem si že vse nakupila, nimam pa sterelizatorja za stekleničke in podobno, imam pa stekleničke znamke NUK.
Ali moram kupiti sterelizator NUK ali lahko tudi katerega drugega (npr. Aventovega)?
Ali katera ve, kje se ga da kupiti?

LP

Če ne želiš dojiti potem normalno, da si vse nabavila prej..če pa boš dojila, potem ne vidim razloga za nabavo vseh teh reči, ker jih ne potrebuješ? Jaz stekleničke sploh nisem uporabljala pri prvem otroku..

Sploh nisme imela sterilizatorja.Zame nepotreben in drag nakup

a se ne prekuha to vse v vreli vodi?
tako mislim jaz naredit,ker se mi zdi brezveze sterilizator kupovat.

saj pravim, če otroka hraniš s prilagojenim mlekom potem je res mogoče smiselno, drugače pa res ni potrebe.

Počakaj do poroda. Če vama bo dojenje steklo, sterilizatorja ne potrebuješ. Se ga uporablja samo prve 4 mesece, po tem času steriliziranje odsvetujejo.

Sterilizator v primerjavi z prekuhavanjem ne uničuje cucljev, ni ostankov vodnega kamna, prihrani čas,…. Mi smo ga kupili kak teden po produ.

LP

Sterilizator lahko kupiš povsod: rutar, pikapolonica, baby center, ariel…do sedaj sem videla največjo izbiro v rutarju na baby oddelku, kjer imajo res veliko proizvajalcev, drugje imajo večinoma avent. Ne me držat za besedo, ampak mislim, da so vsi univerzalni za vse flaške, najbolje da vprašaš v trgovini.
Ne razumem zakaj punci ne odgovorite na njeno vpr., vam s. očitno ni prišel prav, mogoče pa njej bo?!

sterilizator je draga reč in lahko se kupi povsod, eni so parni, drugi za mikrovalovke, pozanimaj se pred nakupom

vsekakor ga lahko kupiš tudi po porodu, če ugotoviš, da ga zares rabiš

Aventov parni mikrovalovni stane 7.500 in zraven dobiš dve steklenički od 250 ml s cucljema št. 2
Mi smo ga kupili potem, ko smo prekuhavali oz. sterilizirali v Chiccovi tekočini in ugotovili, da je prekuhavanje večja skrb (medtem ko sem se čisto odklopila med dojenjem, so se prekuhavale stekleničke in dude in voda se je ponucala…no comment…), tekočina za steriliziranje pa mi je smrdela. Nam se je dobro obnesel in uporabljamo ga še zdaj, bolj kot za steriliziranje samo je ta sterilizator komot, ker spere ostanke mila in lepo “umije” stekleničke, dude in ostalo ropotijo.
Kot so ti svetovale druge, počakaj, če boš dojila, potem ne boš imela toliko reči, eno dudo pa že lažje prekuhaš kot 10 stekleničk…
Srečno.

Se razume, mogoče ji bo res prišel prav in samo ti si ji odgovorila na vprašanje…ampak zakaj bi ga kupovala prej?! A se to ne da kasneje, ko vidiš, če ga res rabiš?

Dobronameren nasvet, ki bo mogoče še kateri prišel prav. Če imaš doma mikrovalovko, sterilizatorja ne potrebuješ. Preprosto vzami posodo, ki je primerna za mikrovalovko, vanjo daj nekaj vode in flaške, dude (pač vse, kar želiš sterilizirat) in daj za nekaj minut gret (odvisno od moči mikrovalovke). Za natančnejša navodila pojdi v trgovino, preberi navodila za mikrovalovni sterilizator in je problem rešen. Mislim pa, da jih najdeš celo na netu (za Aventovega). S tem boš prihranila kakšen tolar.

Mi mikrovalovke nimamo, zato smo kupili philipsovega 3 v 1, sterilizator, grelec stekleničk, ‘soparnik’ za zelenjavo. Je bil kar strošek, ampak je bil v uporabi (vse 3 funkcije) skoraj celo leto.

LP

Za kaj se uporablja soparnik za zelenjavo?

Zelenjavo (in na začetku tudi sadje) ne kuhaš v vodi, ampak v sopari, da ne gredo vitamini ven.

Je pa res da je posodica bolj majhna in naš je bil kar jedec, tako da sem kasneje ‘kuhala’ več rund.

http://www.eltus.si/modules.php?name=artikli&prikaz=artikel&kat=&podkat=&artikel=8710895793032

Dvomim da bo link aktiven 🙂

SSStudentka, hvala. Daj še razloži kako ‘hudič’ postane aktiven 🙁

LP

New Report

Close