Najdi forum

pomoč starejšim

pozdravljeni!

ne vem, če ste ravno pravi naslov za moje vprašanje pa vendar. zanima me, ali pri nas obstaja kakšna pomoč za starejše ljudi, ki sami sicer ne izražajo želje po pomoči. to me je začelo zanimati, ker v sosednjem bloku, stanuje starejša ženska, ki nenehno gleda skozi – odprto – okno. nedavno sem jo imela priliko tudi bežno spoznati in sem ugotovila, da je precej dementna. zdaj razmišljam o tem, da bo pozimi ob nenehno odprtem oknu verjetno zmrznila, zbolela ali kaj podobnega. očitno je, da se ne zaveda dejanskega stanja v okolju (temperatura ipd.).

vnaprej hvala za odgovor in vse pohvale za ta forum!!!

nina

Nina!

Starejšim ljudem ponavadi pomagajo zdravstveni domovi s svojimi patronažnimi službami oziroma zasebniki, ki opravljajo pomoč na domu. Informacije o tem, kdo v vašem kraju izvaja program pomoči na domu lahko dobite na občini ali na centru za socialno delo. Centru za socialno delo bi morda lahko posredovali svoja opažanja in bodo lahko oni naredili obisk in ocenili, kakšno pomoč bi gospa potrebovala. Obstajajo tudi društva, ki združujejo stare ljudi, ki imajo različne težave, vendar žal nimam nobenega naslova. Morda ga imajo v “domu za starejše”.

P.S. Vidim, da še obstajajo svetle lučke, ki jim ni vseeno za sočloveka.

Hvala za pohvalo in lep pozdrav!

Taki naslovi so ponavadi v ‘Nasi zeni’ na rumenih straneh.
Ali pa na Centrih za socialno delo. Nekaj je pa tudi ze privatnikov.

New Report

Close