pomoč-stajica
lepo pozdravljeni
tudi danes vas prosim za pomoč…in sicer pri izbiri stajice.
ne bi radi “brcnili v temo”, zato vas prosim za vaše izkušnje…na kaj je dobro da smo pozorni pri izbiri, na kaj naj pazimo itd…
včeraj smo že nekaj gledali in v bitstvu sem opazila le razliko med takimi ki so večje in takimi ki so manjše…potem so bile še takšne v gosto mrežo in ročaji zgoraj in takšne z večjimi luknjami v mreži…sama sem bolj navdušena nad temi z večjimi luknjami, ker se mi zdi da se pri teh lahko začne otrok sam “vstajati”…se mogoče motim? …vsak vaš nasvet mi bo prišel prav…že vnaprej hvala…
Tudi mi smo imeli takšno z majhnimi luknicami in z ročaji na 4 straneh. Majhne luknice so bile “hecen” problem, ker me je ta mali videl samo ce sem se zelo priblizala ali pogledala na vrhu stajice. Ko je pogruntal se je dobesedno prilepil na steno stajice in me gledal. Ročaje je uporabil vseskupaj mogoce 5 krat. Ampak otroci so razlicni.
Pozdrav
M.
Pozdravljena!
Tudi mi smo imeli tako stajico, ki je imela manjše luknjice in 4 ročaje, s pomočjo katerih se je naša deklica dvigovala. Se mi je zdela ta bolj varna, ker se je lahko naslonila na mrežo ne da bi ji rokice “ušle” skozi luknje. Priznati pa moram, da smo jo uporabljali bolj zato, da smo imeli kam pospraviti njene igrače, ker ni hotela biti dolgo v stajici, mogoče 5-10 minut, tako, da nam je bila stajica bolj v napoto kot v pomoč. Drugače pa je bilo s hojico, v kateri je bila zelo rada, pa tudi poleti sem jo dala kar ven pred hišo in se je prosto gibala.
Namesto stajice pa sem kupila penaste puzzle, ki so služile kot podlaga, pa še zelo barvite so bile z raznimi liki, tako, da se je tam zelo rada igrala. Dvigovati pa se je začela ob pohištvu in shodila z 9 meseci.
Veliko užitkov z otrokom ti želim.
Nastja
Zdravo,
ne vem zakaj sploh kdo potrebuje stajico, ko je otrok majhen do enega leta je lahko v vozičku, stolčku, na tleh, na dekici, v posteljici, al kje drugje. Stajica se mi je vedno zdela k kakšna kletka, da imajo starši mir…. Ko pa shodi je itak čas da raziskuje svet, pa še vedno ne razumem zakaj rabite stajico…
V zanosu nakupvoanj “potrebnih” stvari za dojenčka smo tudi mi kupili stajico in jo čez 2 meseca prodali. Hči se je – tako kot otrok ene od predhodnic – raje zabavala na penastih puzzlih ali na preprogi, tako da nam je bila stajica dejansko v napoto.
Če smo jo morali kdaj za trenutek spustiti izpred oči, sem jo posadila v stolček za hranjenje.
Lp, Ali
Tudi naša nova stajica, ki sem jo v nakupovalni vnemi kupila še preden sem rodila, sameva v kotu in nam je samo v napoto. Če je bila sila (ko sem sama doma) sem jo za minutko dve dala v posteljico. Zelo dobro pa se je izkazala t.i. terapevtska blazina, ki je sicer zelo draga, se pa dobi tudi na recept (če so pač indikacije takšne, da zahtevajo redno telovadbo z otročkom). Zato predalgam, da počakaš z nakupom stajice, dokler ne boste videli, da jo zares potrebujete. Veliko bolje je, po mojem mnenju kupiti ležalno-gugalni stolček, v katerem je lahko dojenček od rojstva naprej – pa še prenosljiv je.
Veliko sreče!
…hmmm….pa ste mi dale misliti…priznam…
…tako je na stvari…stajico bo naši damici kupila babica za božička…zato smo hodili samo malo po ogledih…sicer je še stara komaj tri mesece in je še tako ne rabi…zdaj je najraje v stolčku (kar v tistem avtomobilskem), ali pa kar na postelji, obdana z vsemi igračami…stolček pa nam pride za zdaj zelo prav, ker ga lahko damo povsod…najraje na pult v kuhinji kjer ji je najbolj všeč ko me opazuje pri kuhi in vsake toliko časa dobi v roke kakšno žlico ali kaj podobnega :)) seveda ji prej ko jo zares zagrabi, pade iz rok, ampak zelo lepo se uči prijemati stvari različnega otipa…zgleda da bo prava kuharica :))
…stajica pa se mi je prej zdela nekako “potrebna” ker sem mislila da se tam najhitreje nauči vstajanja…pa zgleda da ni tako…saj veste, če imaš prvega otroka, zdraven vsega pa niti v sorodstvu nobenega, tako da se nimaš kje učiti, potem ti je vsaka stvar v trgovini “pametna”…zato pa sem vam vsem še toliko bolj hvaležna za vaše izkušnje…hvala….pa lep pozdravček
Trije neuspešni poskusi s stajico.
Zala- drla se je kot zverina.
Mariša-drla se za 2 zverini.
Aljaž-ob prvem poskusu (6,5 mesecev – splezal ven) smo jo takoj pospravili.
Stajica je bila za dvojčke, z ročaji, večjimi luknjami za oprijem, skratka krasna.
(V tolažbo: moja mati je povedala, da sem se jaz krasno obnesla v leseni stajici; ko je popravljala šolske naloge).
Pozdrav!
Nina
Če imaš možnost, se odpravi po puzzle v Italijo, Palmanovo. Ko sem jih nazadnje videla je bil paket ( 9 kosov) okrog 10.000 lir. So pa res super kot igrača, poživijo otroško sobo, uporabiš jih kot tepih in pralni so. Pri majhnih otrocih priporočam motive številk in črk, ker so pri ostalih nekateri delčki majhni in nevarni in hitro se razgubijo. Lep pozdrav !
Vesna skoraj sem prepričana, da si jih že videla in kupiš jih lahko v vsaki večji blagovnici z oddelkom z igračami. Nazadnje se spomnim, da sem jih videla v Direndaju v Mercatorjevem centru v Šiški. Mi pa smo jih kupili v Italiji v Palmanovi, ker so bile okoli 10.000 ITL, pri nas pa 3x več.
Lep pozdrav!
Nastja
Mamice pozdravljene!
Staro (je še od moje sestre) leseno stajico je moj sin lepo sprejel, v nekaj dneh se je v njej naučil vstajati. Ker je bila ravno pomlad je bila postavljena kar zunaj na vrtu. Včasih je prišla še sosedova punčka, pe moja nečakinja (obe sta starejši od našega) in so se vsi trije drenjali v njej.
Ne morem se ravno pohvaliti, da je preživljal cele ure v njen; 5, 10 minutk je pa le trajalo, da je vse igrače pometal ven in v tem času sem hitro obesila perilo.
V stajici z majhnimi luknjicami (kupili smo jo – popolnoma zgrešena naložba) in dvema ročajema pa se je samo jokal in stegoval roke, da hoče ven.
Lep vikend, Nike
P.S.: Po naših izkušnah je daleč najbilj uporaben kos otroške opreme stolček za hranjenje. Našo Prima pappo uporabljemo že od 5 meseca, povsod jo vlačimo s seboj, odlično se čisti, omogoča različne višine in naklone (to je bila pa zlata naložba).
Penaste kocke smo kupili v Metro-ju v Grazu. Cena 300 ATS (20 kosov – 2cm debelih in cca. 25×25 cm velikih). Kupili smo kar tiste z stevilkami, saj tam ni majhnih delckov in jih ne more pojesti. Sedaj je star 15 mesecev in so se kar aktualne. Vcasih jih podlozimo tudi pod tobogan, ce slucajno pade, da ne zadane ob trd parket.
M.
Mi pa imamo stajico z večjimi luknjicami, sicer ne more dati nogice vanjo, pa vendar vidi normalno skoz in čez njo. Sposodili smo si že prej tako z malimi luknjami(bolj mreža za mrčes) in nekimi ročaji, pa je bila videti res kot kletka, skoznjo ni ne videl in ne nič. Mislim, da je stajica zelo uporaben kos opreme, sploh, če je otrok aktiven kot naš. Ne vem, kam bi ga dala, kadar grem na WC. O kakem stolčku in podlogi lahko samo sanjam. Niti minute na dan ne zdrži na istem mestu. V tej stajici je sam stal že pri šestih mesecih; zdaj, ko je star devet mesecev, že dobro samostojno hodi. V stajici, ob kateri se ne bi mogel vzpenjati, bi bil gotovo nesrečen. Otrok ima gotovo tudi sicer veliko časa. Med sedmo zjutraj in sedmo zvečer se pa prileže tudi kakšna kletka, mar ne!??
Srečno, Anita
Tudi moja Teja, ki je stara dobre štiri mesece, uživa v stajci. zaenkrat še samo leži in grabi viseče predmete, ki sem jih jih napela preko ročajev. Tam je tudi najbolj varna, če moram kaj postoriti.
Kupili smo tudi ležalno gugalni stolček pa znori, če jo dam notri. Tam je samo, ko je – zaenkrat.
Stajica se je pri nas torej zelo obnesla.
lp,
Alenka
Takole je s stajico: V nekem priročniku za starše sem prebrala, da je edino stajica tako narejena, da lahko otroka v njej pustiš za hip samega – iz vsepovsod lahko spleza, pade i se seveda poškoduje. Naš mali je bil v stajici le redko, pa smo jo kljub temu imeli – čeprav imamo majhno stanovanje. Tako sem lahko šla vsaj na stranišče brez slabe vesti ali pa z njim. Tudi skuhala sem lahko kaj v miru, ker se je tam igral s svojimi igračami in je celo dal tri minute mir. Je pa nekaj drugega: stajice, take z manjšimi luknjami in (POMEMBNO ZA STABILNOST!) takimi nogicami, ki so navzven malo širše, niso ravno poceni. Mi smo jo po uporabljanju preprosto prodali naprej, kupili smo jo za 9000 SIT, prodali za 6000 (rabljena je bila 4 mesece). Prednost satjice je, da ima otrok vseeno malo manevrskega prostora za igranje (da ni privezan v kak stolček ali voziček), je na varnem (le nad njim ne smejo biti privezane stvari, ker se lahko zatakne in obesi (poznam primer smrti!). Priporočam ti, da premisliš, če jo potrebuješ – pri nas se je obnesla , sosedje pa so jo imeli le za pospravljanje igrač. Naš mali je izredno živahen in je bil tako radoveden že pri 5 mesecih, da se je kar po trebuhu vlekel naprej – kar pomeni, da sem ga morala nenehno čuvati, da ni kakšne ušpičil. Glede varnosti v posteljici pa tole – mi smo že pri 6 mesecih odstranili sprednjo ograjico, ker je bil mali tako močan, da se je s trebuščkom naslonil nanjo in balansiral kot mala opica. Enkrat mi je skoraj zletel na glavo čez zato smo dali ograjico (rešetke) dol in smo kupili tako nizko ograjico, ki ga sicer ščiti, da med spanjem ne pade dol s postelje, lahko pa brez težav in nevarnosti spleza dol.
Morda pa bi stajico našla rabljeno?
Stajica je v redu, če jo postaviš zraven tvojega delovnega prostora – npr. v kuhinjo, da te malček lahko vidi.
če jo nameravate uporabljati za pospravljanje igrač, je investicija veliko predraga.
pri nas smo imeli stajico, ki je bila narejena doma iz ograjic od otroške postelje – s pomočjo pokončnih palčk se je mali hitro naučil vstajati, ograja ni bila previsoka in je kar dolgo zdržal v njej. seveda smo se z njim tudi veliko pogovarjali in mu ponujali posamezne igrače. Priporočam od cca 6.meseca naprej.