Najdi forum

Pomoč-radiator

Stanujem v bloku in v kopalnici imam še stari radiator ( 5 reber ). Včeraj sem opazila, da mi je začel teči pri enem od reber. Zdaj, ko je kurilna sezona ne bi še rada kupila novega, zato vas prosim za nasvet kaj storiti v tem primeru, da bi zakrpala luknjico. Takoj, ko bo kurilne sezone konec si bom nabavila novega. Lepa hvala vsem, ki mi boste dali nasvet in vse lepo pozdravljam Nataly

Če ga itak misliš menjati, ga zamenjaj kar zdaj. Ne vem kako bi kurilna sezona vplivala na menjavo, saj izkušen ne bi smel porabiti več kot pol ure za to opravilo.

Sith, hvala za nasvet. Bom probala porihtati, če praviš, da lahko uredim kljub kurilni sezoni. Lep dan ti želim in še enkrat hvala Nataly

Živijo!

Kolikor se jaz spoznam na radiatorje, je pomembno kakšen je ventil in če še dži. Če je ventil še ok, potem ga samo zapreš in menjaš radiator. Problem se pojavi v kolikor je radiator drugačen od prvotnega in je treba preštimati cevi. Potem je potrebno izpustiti vodo iz sistema, kar nekaj stane. Mi smo imeli v kopalnici radiator – rebrast, star cca 25 let in je zdajšnji cevni, čisto drugačen, zato je bilo treba spustiti cevi in zavariti stare. Drugače pa je varjenje radiatorja kratkotrajna rešitev, če še ni bil varjen na mestu, kjer pušča.

LP
M

New Report

Close