Najdi forum

Pomoč psihoterapevta

Pozdravljeni!

Zanima me, če je psihoterapevtska pomoč možna tudi brezplačno? Vem, da lahko do psihologa in psihiater prideš z napotnico, ki jo izda osebni zdravnik, nevem pa kako je s psihoterapevtom?
Odločila sem se namreč, da je čas, da poiščem strokovno pomoč in ker sem veliko prebrala na to temo, menim, da je izmed teh treh profilov psiholog, psihiater in psihoterapevt, ta še najboljša izbira glede na moje težave. Psihiater odpade, ker ne gre za kakšno duševno motnjo, da bi potrebovala zdravila…

Zanima me torej, kako priti do psihoterapevta? Kje ga iskati?

Najlepša hvala za odgovor!

Lepo pozdravljena,

ravnokar pišete psihoterapevtki…sama imam samoplačniško kot večina psihoterapevtov, edino če so ti psihiatri ali psihologi.
Psihoterapija je dobra izbira, saj človek s pomočjo psihoterapevta ozavešča kar je nezavednega. Velikokrat so naši osebnostni vzorci tisti, ki jih je potrebno premagovati in hkrati spoznavati sebe, svoje potrebe in cilje, da se lahko uresničimo in najdemo srečo znotraj našega okolja.

Hvala in vse dobro,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
[email protected]
041 535 555

Pozdravljeni.

Si bom kar to temo sposodil, upam da ni kaj narobe.

Imam namreč težavo, da vse držim v sebi. Z nikomer se ne morem pogovoriti in tako se samo nabira. Zdi se mi da bo mera kmalu polna. Z osebami v moji bližini se nikakor ne morem pogovoriti.

Večina psihoterapevtov ima srečanje s klientom enkrat ali pa dvakrat na teden. To je cenovno kar velik zalogaj.

Obstaja mogoče možnost, da bi prišel na terapijo enkrat na mesec in se izpovedal.
To bi mi že veliko pomenilo če bi se lahko z nekom pogovoril.

Lepo pozdravljeni!

Najbolj kvalitetna terapija je sigurno tista, ki ima eno tedensko kontinuiteto. Nekateri hodijo tudi na 14 dni. Dejstvo pa je, da je stranka tista, ki “narekuje” svojo pot. Sem mnenja, da karkoli pomaga, je bolje kot nič. Lahko poizkusite in me kontaktirate.

Lep pozdrav in vse dobro vam želim,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
[email protected]
041 535 555

New Report

Close