Pomoč prosim
Star sem 36 let. Pred kakšnima 2 mesecema sem pri hoji dobil na momente čuden občutek, kakor da bi me hotelo malo ‘zmanjkati’ oz. zanesti. Pred kakšnimi 3 tedni pa so se mi pojavile bolečine v glavi, za katere pa sem imel občutek, da izvirajo izza levega očesa. Temu se je potem pridružilo še mravljinčenje v levem stopalu in levem mezincu, vendar so sedaj glavoboli v glavnem ponehali (občasno čutim le še rahlo zbadanje), rahlo mravljinčenje in občasen občutek zelo nemirne leve noge ter rahel tremor leve roke pa je ostal. Prav tako je ostal tudi zoprn občutek nestabilnosti oz. zanašanja pri hoji, dočim občutka neke utrujenosti ni!
Naj povem, da se ukvarjam s športom, na dan pretečem pribl. 5-10km, naredim do 100 sklec, veliko hodim itd., in da pri teku tega občutka v glavnem ni.Zaradi pojava občutka mravljinčenja na levi strani sem tisti dan obiskal tudi dežurnega zdravnika, ki pa je rekel, da gre pri meni verjetno za težave psihične narave oz. posledice stresa. Povem namreč naj, da sem po naravi človek ,ki se veliko preveč ‘žre’ zaradi včasih povsem nepomembnih stvari, in da sem zadnje leto ali dve pod kar precejšnjim stresom tudi zaradi nekaterih stvari, ki so se mi dogajale in se mi še dogajajo.
Zanima me, ali bi po vaših izkušnjah moje težave lahko morda bile zgolj posledica psihe ali pa bi morda lahko šlo za MS? Ker po obisku zdravnika sem se nekako pomiril, a neka stopnja zaskrbljenosti vseeno ostaja. Kaj mislite vi?
Moram priznat, da se ravno preveč utrujeno ne počutim. Utrujenost po 3 dneh treninga je pač normalna. Energijo imam, plešem, veliko hodim na sprehode, tečem, delam sklece in še kaj. Mogoče gre res samo za psiho, kot mi je takrat rekel dežurni. Bom videl kako se bo stvar razvijala vnaprej in če bo treba, bom seveda spet zavil k dohtarju pa zahteval, da me pošlje k nevrologu. Ne bi pa rad po dveh, treh tednih takega počutja letal okrog dohtarjev in zganjal neke panike, še posebej zato, ker je glavobol v glavnem ponehal. Morda gre za prehlad, ker sem vso zimo vsakodnevno veliko tekel, tudi po mrzlem vetru, saj na naših pomurskih ravnicah zna pozimi kar fajn pihat okrog ušes. Ne vem, bomo videli…
Obisk dežurnega zdravnika – brezveze.
Dežuren zdravnik je mojega očeta pokopal. Saj se jim nič ne da, samo da se te znebijo.
Na tvojem mestu bi šla do svojega zdravnika in če je pameten, ti bo dal napotnico za nevrologa.
Če ne, jo pa zahtevaj sam. Šel boš čez nekaj preizkav in tako boš videl na čem točno si!
Veliko sreče!