pomoč prosim
Pozdravljeni!
Nepričakovano sem zanosila, sedaj sem v 7em mesecu… Da pričakujem otroka, sem izvedela, ko sem bila že v 6em mesecu nosečnosti, se pravi prejšnji teden.
Moja prva misel je bila splav. Bila sem na pregledu pri ginek., ki mi je tudi napisala napotnico za splav. Potem pa sem se že drugi dan premislila… in sem še vedno tu, noseča.
Je pa svar taka, da se ZELO bojim, kako bo/je z otrokom, glede na to, da bi otrok prav v prvih treh tednih potreboval določene sestavine, snovi, ki so potrebne za razvoj živčevja, možganov,….. jaz pa mu tega nisem dala, ker nisem vedela, da sem noseča. Tako sem uživala alkohol (kar precej), cigarete,…in kar me najbolj skrbi, tablete.
Pial sem zablete za depresijo (že dve leti) in sicer ASENTRO, nato pa že v nosečnosti (ko še nisem vedela, da sem noseča, pa mi je zdravnica zamenjala tablete, ker ASENTRA ni preveč pomagala) CIPRALEX.
Ko sem izvedela prejšnji teden, da sem noseča, sem TAKOJ prenehala piti in seveda je počutje grozno, ker se kar naenkrat prekinila. Ni taka stvar v psihičnem počutju, ki je normalno ,ampak fizičnem, ker se mi vrti v glavi.
Že skoraj 10let pijem ODVAJALNE TABLETE (DULCOLAX), skoraj vsak dan in sem jih seveda tudi v nosečnosti…vseh 6 tednov. Jih še sedaj ,ker sem nemogoče zaprta!!! Ampak po manj…prej sem po 3 na dan, sedaj eno ali dve!
Imam probleme s prehranjevanjem…. ne znam normalno jesti… čeprav se sedaj ogromno trudim, a šele en teden.
Veliko let sem bila slabokrvna, že skoraj na meji z levkemijo!
Imam težave s kožo-alergije- in sem se tudi v času nosećnosti mazala po trebuhu s tekočino ELOCOM, ki škodi.
Joj, ne vem kaj naj!!!! Naj Obdržim otroka ali je velika riskantnost???? Zaradi vseh tablet..?
Moja ginek. je rekla, naj odmislim preteklost, če želim obdržati otroka, a je jaz žal ne morem kar tako odmisliti!
Kaj mi Vi svetujete???
NAJLEPŠA HVALA
Morda boste presenečeni, ampak tudi jaz mislim tako kot vaša ginekologinja. Otrok je v trebuhu vendar precej dobro zavarovan. Če ste se odločili za to nosečnost, potem živite čimbolj zdravo, jejte kvalitetno hrano, veliko sadja in zelenjave, predvsem pa ne uživajte nobenih tablet, razen tistih, ki vam jih priporoči vaš ginekolog. Veselite se svojega otroka, to vam bo pomagalo premagati slabosti zaradi prekinitve jemanja tablet.
Srečno!