pomoč prijatelju
Pozdravljeni!
Prijatelj mi je zaupal da že dalj časa boleha za bulimijo. Vse znake bolezni je opisal tako kot so v vaših prispevkih opisovali stanja drugi dopisovalci.
Ne vem zakaj se je po tako dolgem času laži in sprenevedanja končno odločil spregovoriti o bolezni – vendar mislim da pričakuje mojo pomoč.
Ne vem kako naj to storim. Zdravljenje odklanja, ker mu več pomeni užitek ob bruhanju in iztrebljanju s pomočjo tablet, grozi s samomorom. Povedal je da pogosto izloča kri. Star je 37 let, v službi še komaj zmore opravljati svoje delo, saj bruha med delovnim časom, pogosto omedleva.
Pogosto je lagal in sedaj več ne vem čemu še lahko verjamem, predvsem pa vem, da od mene pričakuje nekakšno reakcijo pa ne vem kakšno, da mu ne bom s tem bolj škodila kot koristila.
Zahvaljujem se vam za vsak nasvet in veliko sreče vsem , ki se s to boleznijo soočate.
PS
Navodila o tem kar počne prejema od neznanega dopisovalca na internetnih straneh.
Prosim svetujte mi!
Tezko je deliti recepte, ki bi bili vsesplosno uporabni. Vsekakor pokazite, da vas zanj skrbi in da ste mu pripravljeni pomagati, ce bo to želel. Lahko tudi tako, da mu pomagate poiskati strokovno pomoč. Nikar ne obsojajte ali ne prevzemite vloge eksperta, ki o vsem tem vse ve, ker vam bo tako lažje zaupal.
Stvari seveda niso enostavne, lahko pa mu vlijete malo zaupanja z izkušnjami, ki jih opisujejo tudi bralci foruma, da obstaja pot iz bulimije.
Lepo pozdravljeni,
M Anderluh
Po mojem mnenju, pri njem, kot tudi pri večini s temi težavami ne bo šlo brez ustrezne strokovne pomoči.
Lahko podam samo namig, da se obrne po pomoč na svetovalnico za motnje hranjenja MUZA, ki senahaj na kongresnem trgu. Tam delujeta psihologinja in socialna delavka, specializanki iz gestalt terapije, ki sta tudi sami šli skozi podobne težave.
Lahko pokliče on ali vi na 01 4250338 morda pa je to pravi naslov za proces, ki mu bo sčasoma omogočil bolj kvalitetno življenje.
Predlagagam pa tudi, konzultacijo pri kliničnem psihologu in astrologu Viktorju Gerkmanu 041 213058 s pomočjo, bi dobil skozi astološki način vpogled v psihotinamske procese svoje osebnosti in tudi kakšno usmeritev.
Vendar pa je vsekakor potrebna redna terapija, tako da bo sčasoma ozavestil in inegriral psihološke vzroke, ki imajo takšno posledico.