Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Osebe s senzornimi ovirami Pomoč pri učenju znakovnega jezika

Pomoč pri učenju znakovnega jezika

Čau!

Sem Eva, študentka 1. letnika Fakultete za socialno delo. V okviru izbirnega predmeta z imenom Uporabnikom prilagojeno sporazumevanje smo se učili sporazumevanja z osebami z demenco, slepimi, gluhimi in z gluhoslepimi. Zdaj je naša naloga, da si izberemo en način prilagojene komunikacije in jo v praksi vadimo z osebo, ki uporablja določen način sporazumevanja.

Jaz sem si izbrala znakovno govorico za gluhe, zato sem se odločila, da poskusim za pomoč prositi tu, na vašem forumu. Uporabljala bi enoročno abecedo.
Naloga naj bi potekala nekako tako, da se z osebo, s katero se bomo pogovarjali, dobimo vsaj 4x. Na koncu teh srečanj (verjetno januarja) en pogovor predstavimo razredu tako:
– da pripeljemo osebo v šolo in z njim opravimo kratek pogovor ali
– da pogovor z osebo posnamemo ali
– da se zmenimo za kakšen drug način, če oseba ne privoli v nobeno izmed zgornjih možnosti

Namen te naloge je pridobitev spretnosti za sporazumevanje, ki je prilagojeno določenim skupinam ljudi in spoznavanje njihovega življenja. Ta naloga je tudi ena tretjina končne ocene pri tem predmetu.

Poudariti moram, da ne gre za izkoriščanje, temveč za to, da so le (v mojem primeru) gluhi tisti, ki mi lahko pomagajo, saj so eksperti iz tega načina sporazumevanja.

Bila bi izredno vesela in hvaležna, če bi se kdorkoli javil in mi pomagal pri realizaciji te naloge!

Lahko mi pišete na email: [email protected]

Lep pozdrav!

Lep pozdrav Eva, zelo sem vesela, da ste se obrnili na forum.

Ali imate že kaj interesentov?

Lep pozdrav,

mag. Petra Rezar

New Report

Close