Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? POMOČ PRI RAZLAGI IZVIDA – SUM TUMORJA NA ŽELODCU

POMOČ PRI RAZLAGI IZVIDA – SUM TUMORJA NA ŽELODCU

Pozdravljeni,

oče je bil na gastroskopskem pregledu ter dobil rezultate pregleda. Prosil bi vas če mi lahko pomagate pri interpretaciji izvida, saj v družini nismo prepričani če si stvari pravilno razlagamo.

Citiram: “Ugotovitve: Normalen požiralnik. Srednja hiatalna kila. Na EG prehodu je vidna tumorska sprememba, velikosti 2 krat 4cm v nivoju sluznice, ki je na dotik trša in zakrvavi. Sprememba se nahaja proti fundusu, na strani velike krivine. Ostali del želodca je prost. Pordečela (hiperemična) sluznica z difuzno razširjenostjo na predelu antruma želodca, na prepiloričnem predelu, na predelu pilorusa. Nodularna sluznica z neenakomerno razširjenostjo na predelu antruma želodca. Nekaj papul (nodusov) na prepiloričnem predelu. Normalen dvanajstnik. Biopsija za histologijo, lezije: tumorska sprememba na EG prehodu, na predelu kardije. Biopsija za histologijo na prepiloričnem predelu in nodusov v atrumu.
Diagnoza: Normalen požiralnik. Dokazana hiatalna kila. Sum na maligni tumor na EG prehodu. Dokazana erozivna gastropatija. Sum na atrofijo gastrične mukoze. Normalen dvanajstnik.”

Če prav razumemo, gre za sum na tumor na zgornji strani, na vhodu v želodec, takoj za požiralnikom (ker je v nivoju sluznice, upamo na zgodnje odkritje) . Ter nekakšno vnetje na spodnji strani želodca (na izhodu, pred dvanajstnikom). Lepo bi vas prosil za pojasnitev izvida, saj smo zelo zaskrbljeni.

Na podlagi tega vam nihče ne more povedati kaj več. Počakajte na rezultate biopsije, ko bo jasno kaj več, vsaj za kak tip tumorja gre ipd.
lp

New Report

Close