Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Pomoč pri porodu

Pomoč pri porodu

Pozdravljeni!

V članku sem brala o homeopatskih zdravilih, ki pomagajo pri porodu, saj bi rada čimbolj naravno rodila, brez epiduralne in protibolecinskih injekcij. Ker je zdravil kar nekaj, bi vas prosila za pomoč. Med samim porodom bi rada nekaj za lajšanje bolečin. Kaj priporočate? Po porodu bi naj bila super Arnica C30 za krčenje maternice in zmanjšanje krvavitev. Se vam zdi to ok?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Pozdravljeni,
v homeopatiji je zelo malo pavšalnih indikacij, ko lahko za neko težavo priporočimo samo eno zdravilo. Arnika po porodu je k sreči eno od teh, jemljte 5 dni 3x dnevno po pet kroglic arnike C30 in vam bo pomagala hitreje okrevati, bodisi po vaginalnem porodu, bodisi po carskem rezu.
Druga reč pa je homeopatska podpora v vseh fazah poroda. Tu pa je treba imeti veliko znanja, izkušenj in med mnogimi zdravili, ki lahko pridejo v poštev pri prehudih bolečinah, slabem mehčanju in krajšanju materničnega vratu, prešibkih ali premožnih, a neučinkovitih popadkih, strahovih, nesproščenostih porodnice in če celi plejadi reči, ki gredo lahko med porodom narobe, izbrati pravo.
V tujini je mnogo babic, doul, tudi ginekologov porodničarjev, ki imajo dobro in ustrezno znanje homeopatije, da lahko dobro vodijo porode tudi samo s homeopatijo. Še posebej se uporablja homeopatija pri porodih na domu, kjer mnogokrat homeopatija obrne zadeve v pravo smer, še preden se stvari preveč zapletejo in je potreben transport v porodnišnico in se moramo poslužiti pomoči konvencionalne medicine.
Če pa se kdorkoli, ki homeopatije ne zna dovolj, igra s kuglicami med porodom, in jemlje neustrezna zdravila, se lahko dogodijo tudi neželene stvari. Popadki lahko oslabijo, porodnica se izčrpa, pridejo še te in one težave in tedaj je treba presneto dobro vedeti, kaj se dogaja in kaj narediti. Izkušeni homeopati tedaj znajo porodno dogajanje izvleči iz godlje, brez njih pa dogajanje pristane v bolj ali manj agresivnih postopkih konvencionalne medicine.
Ponovno ponavljam, neprimerno izbrano homeopatsko zdravilo največkrat ne naredi ničesar, v majhnem deležu lahko spremeni simptomatologijo brez splošnega poslabšanja, v še manjšem procentu pa lahko gredo stvari tudi povsem v napačno smer s splošnim poslabšanjem stanja. Homeopatija je čudovito orodje, ki pa je v neveščih rokah lahko tudi nevarno.
Nasvet vam je torej sledeč. Ne nasedajte splošni histeriji, ki pravi, da je treba za vsako zdravstveno dogajanje zobati neka zdravila. Če je splošno, kronično zdravje organizma dobro, ne potrebuje nobenih spodbud, da fiziološke procese (kar porod je) dobro spelje. Večina porodov ne potrebuje ničesar, pa se zgodi čisto dobro. Dober porodni načrt, zaupen in profesionalni odnos z osebjem so morda vse, kar potrebujete.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close