Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza pomoč pri MS

pomoč pri MS

Najprej bi vas rada vse lepo pozdravila in pozvala da mi pomagate,saj vam bom za vaso pomoc izredno hvalezna. Kaj predlagate za bolnike z novo odkrito boleznijo MS-a? Kakse korake pomoci mi predlagate. Imam prijatelja,ki ima diagnozo dober mesec in se se kar ni sprijaznil. Ker pa sem mnenja da je 95 % bolezni v glavi, me je strah da si s svojim pesimizmom le skoduje. Ceprav noce priznati in se na zunaj dela pogumnega in mocnega,vem da v sebi nosi probleme ki jih noce deliti z nikomer. Jaz pa bi rada da ve, da mu bom stala ob strani ne glede ne vse…in da naj se ne boji vprasati karkoli ali pa prositi za pomoc. Rada ga imam taksnega kot je…in je zelo fejst fant. Kako naj mu pomagam???? HVALA

spravi ga na internet pa ga bomo MS-ovci spravili na noge

Stoj mu ob strani in zelo pogosto mu daj vedeti kako zelo je zate pomemben.Ves,kar nekaj časa bo potreboval,da bo (če bo) bolezen sprejel.Res je vse je v glavi,ampak prijatelji,ki sprejmete bolnika takega kot je lahko ogromno pripomorete k poteku bolezni.Ne mu pridigat kaj bi moral in česa ne sme delat,ker to še bolj odklonilno deluje na obolelega.Nasmeh in objem mu bosta vedno več pomenila in mu tudi zelo pomagala.Kar najmanj razpravljajte o bolezni,razen če ne bo tega sam želel.
Nikjer pa tudi ni rečeno,da mu bomo mi MS-ovci lahko pomagali,ker nekateri se zelo radi gibljejo v krogu enako bolnih,spet drugi nočejo imeti nobenih stikov z ostalimi,ki so enako bolni.Prav zato ga nikamor ne sili,ker s prisilo dosežeš le še večji odpor.Stoj mu ob strani in se skupaj z njim trudi za kar najbolj “normalno” življenje.
čao Tanča

Tanča vse to je res. Ampak itak ima možnost, da si pogleda tale forum, naša dopisovanja, pa forum na ZMSS, potem pa se odloči, ali bo sploh dal besedo od sebe. Največ ti pomeni beseda nekoga, ki ti je skoraj enak v tej tvoji težavi.

CAW!!!

ti ze ves kako mu pomagati, probaj na tak nacin kot pomagas meni, pa vidis da ni potrebno zelo veliko truda.

Pa Pa DEJAN

Glej jaz sem le želela povedat svoja gledanja in stališča na vseskupaj.To so moja zapažanja v vseh teh letih,ker veš tako kot si niti dva človeka v življenju nista enaka tako si tudi dva bolnika z multiplo nista enaka in nikogar ne moremo spravljat v nek kalup.Želela sem le povedat,da vsakdo potrebuje nek določen čas,da sprejme MS in da jo sprejmejo tudi drugi okoli tebe.
Veš nekomu je to zelo všeč,če mu razlagaš o svojih “izkušnjah” pri MS,so pa nekateri,ki tega ne marajo.
čao Tanča

Ej Tanča sploh ni bilo mišljeno nič slabega. Pač prijateljici tega fanta ponudimo različne možnosti, svetujemo različne stvari, potem pa je na njej, da se odloči, kaj bi v bistvu njemu sploh odgovarjalo.
Itak pa je po enem mescu popolnoma razumljivo, da je fant še precej zmeden, šokiran, zaprt… Meni je informiranje zelo, ampak res zelo pomagalo pri dvigovanju iz prvega šoka. Saj informacije pa vsi znamo selekcionirati in jih prilagajati sebi.
Pa LP.

Najprej hvala vsem za vasa mnenja. Dejan, ti pa ves, da je lazje poslusati nasvete od nekoga ki ima izkusnje s tem, kakor pa od nekoga ki nima pojma o cem se gre. Verjamem da ti ljudje, ki te imajo radi stojijo ob strani…ampak bodi odkrit…bolj verjames njim ali ljudem na forumu,ki vejo kaksne so lahko posledice? Jaz vem da bi raje videla in bolj zaupala ljudem ki to poznajo, kot pa ljudem okoli sebe in na sreco brez izkusenj. Mogoce sem taksna le jaz? Tudi vama tanca in m* HVALA za vse 🙂 res je lepo vedeti da ti zelijo pomagati ljudje, ki te sploh ne poznajo…HVALA se enkrat

ne se predat.zacet delat na sebi,delat gibalne programe,saj so dokazi da se stem prepreci propadanje zivcev….stopit v stik z nekom.

New Report

Close