Najdi forum

pomoc pri izvidu

Pozdravljeni,

Zaradi dve leti trajajocih tezav kot so obcutek nepopolne izpraznitve, napihnjenosti, obcutka vrocine in mrzlice, prve tri mesece sem tudi opazal rahlo sled krvi po potrebi na papirju, sem opravil rektoskopijo in kolonoskopijo.

Izvid samih dveh pregledov je bil normalen, ampak ko so mi vzeli se vzorec crevesne sluznice so mi odkrili rahlo kronicno vnetje crevesne sluznice.

Na izvidu mi pise, da gre lahko za infekt v izzvenevanju ali alergijo.
.
Tezave imam se vedno, ampak sem opazil ,da so manj tezavne, nehal sem jesti toliko raznoliko hrano.

star sem pa 21 let in pred tem nisem imel nikoli tezave.

Naj omenim, da cutim po doloceni hrani tudi napihnjenost v zelodcu. gastroskopije se nisem opravil.

kaksne mislite, da so verjetnosti, da imam res alergijo na kaksno hrano?

Spoštovani,

testi lahko pokažejo marsikaj, tudi lažno pozitivni in negativni so lahko. Pomembna je korelacija s klinično sliko oziroma vašimi težavami. Predvsem je pogosta pseudoalergija, ki jo povzročajo dodatki v hrani, kot so konzervansi, barvila, ojačevalci okusov itd. Zato skušajte jesti čimbolj zdravo. Odpade vsa hitra hrana, mesni izdelki, paštete, pa tudi eksotično sadje in zelenjava.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close