pomoc pri izbiri gum
Zdravo,
bom poskusila se tukaj, ker se mi zdi, da na avto-forumu niso tako hitri in kolegialni kot vi tukaj, pa se kar nekaj avto-struckotov sem zasledila med vami.
Kupujem zimske gume dimenzij 195/60/15 (za Alfo 147, 1.6, 120 KM), pa mi znanci svetujejo toliko razlicnih firm, da se ne znam odlocit (vsi so pristranski, ker eni prodajajo eno firmo, drugi drugo…). Potrebujem pa bolj nasvet nekoga, ki jih ima. Torej…
Dunlop, Sava, Michelin, Goodyear ali Continental. Sava so najcenejse, Michelinke in Dunlop pa najdrazje (razlika med najcenejsimi in najdrazjimi cca. 7000 sit). Na testih (sicer v drugih dimenzijah) so najdrazje seveda tudi med najboljsimi, Save pa v teh testih sploh ni bilo…. Torej, prosim za nasvete in izkusnje.
Jaz ti svetujem Michelinke S2 te so zares zelo dobre. Jaz sem jih kupila nisem pa jih še dala gor. Vseskozi imam Michelinke in me nikoli niso razočarale in so vredne svojega denarja. Odvisno je tudi koliko in kje se voziš jaz vsak dan naredim cca. 90km, kjer so ceste slabo očiščene (sneg) in so kar klanci, pa me niso razočarale ravno nasprotno!
Pa tudi kaj dosti dražje niso od savinih po gumi je razlike 2.500 no vasj za dimenzijo 165/60/14!
Na vseh Renaultovih trg. oz servisih imajo akcijo -15% pa še dve leti garancije za kakršno koli poškodbo tudi vandelizem.
To je pač moje mnenje!
Lep pozdrav in veliko sreče kakor koli se boš že odločila!
Mojca
Moje mnenje;
-če si ljubitelj hitrosti in opecanjenih avtov vzemi boljše, dražje;
-če kupuješ gume zato da se avto ne vozi po železju,oz si umirjen voznik pa ne potrebuješ gum ZR pa ne vem kakšnih AQUA in ostalih specialnosti za ne vem kolk denarja, za vsak dan so tud SAVA, pa TOYO, pa CONTINENTAL dobre
lp
Blagor tistim, ki imate manjse dimenzije gum, tam so cene se normalne. Ampak pri mojih dimenzijah pod 15.000 ni nic. Ampak Matadork pa res ne mislim dajat na Alfo.
Nisem sploh gledala kaksnih posebnih gum za blazne hitrosti, ampak hitrostni razred T. Sava Eskimo S3 so 18.900 sit, Michelinke Alpin 24.026 sit, Dunlop pa 25.000 sit. Vedno bolj se nagibam k Savi, saj naj bi bile te nove Eskimo S3 super gume in dvomim, da dobim pri Michelinu tako razliko v kvaliteti.
Hvala za vse nasvete!
Pozdravljeni, ker ste ravno pri tej temi (nabava zimskih gum)..ali kdo ve…
ali lahko na “lito feltno”, kjer so sedaj pnevmatike 205/55/16 dam manjšo dimenzijo…namreč ne da se mi kupovati takšnih gum za zimske…sicer pa za ta avto po proizvajalčevih predpisih so primerne tudi 195/60/15…take kot kupuje nina77…hvala in lp
Živjo!
Prejšnji teden sem kupila zimske gume Sava S3 dimenzije 185 – 60 – 14 v Trgoavto v Mercator Centru za 12.070 sit/kos. Imajo 20% popust. Popust velja samo za to trgovino, drugje so iste gume okoli 16.000 sit/kom. Že pri prejšnjem avtomobilu sem imela Savine gume in glede na to da letno naredim okoli 40.000 km sem bila z njimi zelo zadovoljna.
Lep pozdrav in ugoden nakup, Simona
Živjo!
195/60 R15
Sava S3 lahko dobiš za 13700Sit,
Goodyear Ultragrip 6 za 18570,
Dunlop Wintersport M3 za 17000
.
.
.
Jest grem še ta teden menjat tja gume, samo imam srečo, da imam manjše ;)) 165/70 R14 Vzel bom DUnlop M3 za 11000:))
Pa mislim da dajo popust cca 10% za gotovino!! Pa premontaža je zastonj, plačaš le 700sit/gumo za cventriranje
LP
Andraž
Aha, ce koga zanimajo testi, tukaj so za leto 2002, so pa v nemscini :
http://www.oeamtc.at/netautor/html_seiten/reifentests/175_65_14_T_winter2002/gesamt_175.htm
Zivjo, tudi jaz sem nasla ful dobro ponudbo. Dunlopke winter sport za 16.900 (sava 13.700, Michelinke 20.600), v Brezicah. Ker smo kar trije s podobnimi dimenzijami in blazno profitiramo v primerjavi s cenami v Ljubljani, se bomo z enim karavanom kar dol odpeljali in joh nabavili. Skupaj z bencinom bo se vedno veliko ceneje.