Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Pomoč pri informaciji za upokojitev

Pomoč pri informaciji za upokojitev

Pozdravljeni,

Moj oče ima takšno situacijo:

INFO izračun za 1.2.2012

zavarovalna doba 37 6m 7dni

skupaj na dan 31.3.2012 37l 6m 7d

pravica do starostne pokojnine pri 58 let in 40 let pokojninske dobe – 24.9.2014

1. V službi naj bi se dogovoril, da ga dajo na čakanje – torej 2 leti pred upokojitvijo? Ali je to 24 mesecev ali 25 mesecev?

Tam verjetno veljajo pogoji, da moraš seveda iskati službo. Kakšna so potem nadomestila?

2. Glede na povedane datume bi potem lahko oče odšel na “čakanje” 24.9.2012 ali še kakšen dan prej zaradi koriščenja dopusta, ne?

Ima kdo kakšne izkušnje glede tega in kako se potem opravlja tole čakanje 2 leti?

Prosim za kakšno mnenje!

Najlepša hvala!
J

Imam doma podobno situacijo,

mama je šla na čakanje, izkoristila tudi dopust normalno in je sedaj doma. Edina skrb je sedaj, da če se bo vmes zakonodaja spreminjala, bo ostala nekaj časa brez vsega. kako bomo takrat ne vem, se bomo takrat pozanimali ko in če bo nova zakonodaja sprejeta. je pa tako, da res preverjajo ali iščeš službo, vsaj pri nas je tako,…nč sej enostavno pošlješ prošnjo priporočeno da imaš dokazilo, nihče pa te dejansko ne bo vzel v službo,

pri tem se kolikor vem konča.Nadomestilo pač normalno prejemaš tudi če iščeš formalno gledano službo. Itak je ne dobiš.

za kaj več pa res ne vem…nisem se poglabljala res ekstra v to.

aha, da…no kul-nej lepo zdrži na čakanju pol pa v penzijo! 🙂

Moj fotr še vedno čaka…vglavnem…dopust bo izkoristil potem pa pošiljal prošnje.

Če se vmes zakonodaja spremeni pa ne vem kako je….Kolikor sedaj vem, pokojninske ne smejo spreminjat zarad referenduma okol 1 leta. Tak da neki časa je še…potem pa ne vem če velja za tiste ki so šli na čakanje na borzo-torej 24 mesecev bo potem še vedno pomembno za njih. Vsaj we hope.

lp
J

New Report

Close