Pozdravljeni,
Potrebujem nasvet!
Z hujšanjem se ukvarjam 2 meseca pa razultatov ni!
velik sem 177cm….teza 110kg..
Moj dnevni jedilnik!
Po 18:00 ne jem!
Vsak dan grem na 8 km progo… kjer 10min tekam potem 1 minuta pavza in znova tako… po teko pa še vaje… 3x po sklecov,trebušnjakov,počepov ter 20kg utezi.
zajtrk:zemlja z becelom ter banana
kosilo:juha,al piscanec al zrezek + solata
vecerja: banana+jabolka+rama
Pa ne razumem kako ne grejo dol?….
mogoče samo pridobivam misicno maso boljj?
Hvala za nasvete..
Khalissi joj ma tvoj komentar me je kr živčno naredu. Ja prehrana ni vreddu. Ampak a bi mu napisala zakaj ni vredu?
Borisspire ješ premalo in se tvoje telo drži vseh še redkih kalorij ki jih lahko dobi. Mišične mase na pridobivaš pa zato ker ješ premalo proteinov (in zrezek je premalo). Ti po temu urniku poješ na dan 1050kcal, s tem da nevem kaj je rama in no poješ še nekaj več kot to. Ampak na tako dieto bi mogla it punca, ki je velika 160kg in tehta 50kg (pa še to je premalo). Ti moraš s svojimi 110kg pojest.
Če se nebi ukvarjal z nobenim športom oz nebi nič naredu cel dan in samo sedel bi shujšal če bi jedel približno 1900-2000kcal. Torej še 1x več kot zdaj.
Ker vsak dan tečeš lahko poješ 2400kcal in boš še vedno hujšal.
Tvoj bazalni metabolizem (ko si v komi) je približno 2000 in ponavadi ni priporočljivo da ješ pod to številko. Seveda se bo ta številka nižala ko bodo šli kilogramčki dol.
Na tej strani si lahko izračunaš svoj bazalni metabolizem (BMR), koliko porabiš če cel dan sediš, koliko če telovadiš. To je vse približno ampak da shujšaš pol kile na teden bo dovolj da se držiš tega kar sem napisala. Ja pol kile, mogoče 1kg, vse kar je hitreje je prehitro.
Upam da ti kaj pomaga. LP
Aja ker nevem koliko si star so mogoče te številko malo drugačne če si mlajši ali starejši od 30 let 😀
Seveda pa sem pozabila tudi link objavit: http://www.freedieting.com/tools/calorie_calculator.htm (lahko pa v google vtipkaš calorie calculator in odpreš kakšnega drugega). Tako da tukaj noter vpiši svoje podatke in boš videl kako si zgrešil s to dieto ko ješ premalo. Tvoje telo rabi energijo, da lahko funkcionira in za to potrebuje hrano 😉
LP
Hvala….Na to hrano sem se navadil! po njej nisem lačen.Ampak kilogrami ostajajo kakšni so…
Star sem 20 let.
Bom šel v fitnes..kjer mi bo sestavil tale razpored hrane…
kaj je rama? odgovor…www. rama.si/Home/Products/RamaClassic/tabid/752/Default.aspx
Bom moral k zdravniku da me pregleda al kaj me jebe z kilogrami nwm.. prehrana je to je to…sam nwm kaj še naj dodam!
Ne samo, da premalo ješ. Vse, kar ješ, je popolnoma zanič. Rama, oz. Becel – hidrogenirane maščobe, najslabše, kar je možno. Od hidratov ješ samo sladkor – kruh (predvidevam, da bel) in sadje, to ni nič. Kje so beljakovine? En zrezek vsake toliko ni nič. Z juho dobiš samo vodo z maščobami. Ne samo, da ne boš shujšal, imel boš resne prebavne in presnovne motnje. Nehaj se igrat in začni jesti zdravo. Tvoje telo je v takem pomanjkanju, da boš moral nekaj časa normalno jesti, da boš sploh začel hujšati.
Dragi Borisspire!
Glede na to, da si mesojed, bi morda poskusi s Paleo varianto prehranjevanja.
Moderatorka Barbara Kodrin, ki je tudi osebna trenerka, obvlada ta način prehranjevanja.
Na delu sem jo opazovala v zadnji Pomeolovi akciji novoletne zaobljube.
In rezultati so bili fascinantni.
Poskusi.
Irena/Artemida
Svetovalka celostnega načina življenja