Pomoč pri dementni in nepokretni osebi
Spoštovani,
morda bi bilo smislno jo postopoma navajati na novo osebo. Najprej kako obisk ko ste tudi vi doma, pa potem počasi povečevati čas z osebo, ki bi bila kasneje pripravljena prevzeti skrb zanjo. Sama delam z dementnimi in vam lahko iz prve roke povem, da so zanje spremembe še toliko težje kot za ostale. Poleg tega pa pravite, da je nepokretna, kar zahteva tudi nego, ap pripravo obrokov, skrb za zdravila, morda celo obračanje..od nje pa to zahteva se zaupati nekomu, in to v vsej svoji intimnosti. Morda, ji ni treba takoj reči to je pa nekdo ki bo skrbel zate, lahko rčete, danes pa pride na obisk ena znanka.. ja, je mala laž, ki pa morda premosti odpor, poleg tega pa se tudi vi dobro spoznate, kot cela družina z osebo, ki ji boste zaupali skrb za svojko. Res je potrebno nekoliko več časa, a se splača.
Lep pozdrav
V kolikor ste iz CELJA ali iz MARIBORA, vam lahko nudim nego na domu. Sem medicinska sestra s svojim s.p.jem ki nudi pomoč na domu. Sem prijazna, komunikativna in delovna. Imam izkušnje in svoje delo jemljem resno. V kolikor vas zanima več, me lahko kontaktirate na : 031 257 186 Sanja ali pa si ogledate spletno stran : http://www.jesendoma.si