Najdi forum

pomoc pri bulimiji

Kako si lahko pomagam, ce se ne zelim pridruziti “skupini”, moja osebna zdravnica pa je starejsa gospa-pred upokojitvijo, ki me verjetno ne bi razumela. Zavedam se, da zares potrebujem pomoc, da mi sami ne bo uspelo…

Draga Manja,
vendo je fino, če se lahko s kom pogovorite. Mogoče pa lahko poskusite z vašo zdravnico. Potrebno bi bilo namreč, da opravite osnovne krvne preiskave, ki vključujejo vsaj pregled krvne slike, elektrolitov in jetrnih testov. Hkrati pa se lahko naročite na pogovor s katerim od specialistov, ki se ukvarjajo z zdravljenjem tovrstnih motenj.
V Ljubljani je možnosti sicer več, vendar je skoraj povsod dolga čakalna doba. Lahko se oglasite k dr. Reljičevi na polikliniki v Psihiatričnem dispanzerju ali na Kliničnem oddelku za mentalno zdravje na Zaloški 29. V svojo ambulanto vas zaradi moje predvidene skorajšnje odsotnosti za zdaj težko naročim.
Možnost individualnih razgovorov pa imate tudi v nekaterih združenjih, ki vodijo skupine za pomoč, kot so Muza in Ženska svetovalnica.
Mogoče sem še koga pozabila, ne vem od kod ste, če iščete pomoč zunaj Ljubljane lahko povprašate tudi psihiatre v bližnjih zdravstenih domovih.

Pozdrav,
Marija Anderluh

New Report

Close