pomoč potrebujem nujno
Pozdravljeni, prosim za pomoč, ker sem obupana.
Imam mesec in 4 dni staro hčerko-rojena 25.5. Ob rojstvu je tehtala 3120g…v porodnišnici ni hotela 2 dni jesti-nihče mi ni hotel pomagati, samo težili so da ji morem dati jesti…potem je hvala bogu ena setra dala nastavek in smo nekako začele jesti, vendar bolj malo..in sem skoz poslušala da ji dam premalo jesti:( cel čas v porodnišnici so me psihirali zaradi tega:/ …ker je dobila zlatenco smo ostale v porodnišnici 8 dni..
odpustna TT: 3110g…
Doma smo se hranile-dojenje…in je sprva bilo vse ok..potem smo imeli po 3 dneh prihoda domov pregled zaradi zlatence..in se je v 3 dneh zredila za 100g..in je pediatrinja rekla da je to premalo, da bi se morala 120 g…da se mora vsak dan zrediti 40 g. …potem je na enem izmed obiskov partonažna sestra naredila celo paniko ker je 50 g shujšala in rekla da mi je otrok lačen da morem dodajat, zakaj jo lačno pustim..od takrat dodajam…naj povem da punčka zelo malo si…skoz bi jedla…hranla naj bi se na 3 ure kar naša ne zdrži–največ je 2,5 ure. pa še to je problem pol da zaspi nazaj..včasih ne spi vse skupi čez dan 2 ure.zvečer se zelo trudim da zaspi.. skratka punci dam jest ko hoče..in koliko hoče
19.6 teža_: 3800g
22.6: teža 3990g
29.6. teža 4380g
Danes je 29.6. in je partonažna naredila cel vik in krik ker je preveč debela in da je preveč pridobila na teži in me spraševala zakaj ji dam toliko jesti… 🙁 ne vem več kaj je prav in kaj narobe..najprej me vsi kregajo da premalo je potem pa da preveč:( od 22.6 do danes, torej v tednu dni se je zredila 390g, partonažna pravi da je to teža ki bi jo naj pridobila v 3 tednih..a kako naj bi to držalo, če mi je pediatrinja, ki sem omenila zgoraj rekla da mora vsak dan pridobiti 40g kar na teden znaša 280g , torej je samo 110 g preveč?
Kaj drži in kaj ne? Prosim vas za pomoč ker se čisto zmedena..in še prosim za kakšen nasvet kako naj zvečer punčko spravim da zaspi? sedaj jo nahranim, skopam in use(okoli 20.00 uri) uredim vendar ona ne zaspi..zaspi nekje med 22.00 in 24.00..odvisno:/
Prosim za nasvet in hvala že vnaprej