Najdi forum

pomoč otroku gluhih staršev

Prosim za pomoč, nasvet.
Na našo šolo hodi otrok, ki je slišeč, ima pa oba starša gluha. Ker je otrok slišeč, mu ne pripada odločba in dodatna strokovna pomoč. Dejstvo pa je, da ima hude težave pri poslušanju, slušni pozornosti… Starši mu ne morejo pomagati pri nalogah, učenju; saj sami povedu, da navodil ne razumejo in tudi ne znajo se tako (slovnično) pisno izražati.
Imate kje podobne težave na šolah? Kako takemu otroku zagotoviti stalno pomoč, nekaj ur na teden? Mi smo organizirali nekaj pomoči v danih možnostih, a je žal zelo zelo premalo.
Vsak nasvet bo dobrodošel. Hvala in lep dan.

Zdravo!
Otroku pripada dodatna strokovna pomoč zaradi njegovih težav.Potrebno je da gre v postopek in dobi pomoč.
Predlagam ukrepe :
-takoj se ga vključi v podaljšano bivanje,kjer je do konca in se naredi program
-vključi se ga v interesne dejavnosti kjer se govori
-zagotovi se mu stalna pomoč preko javnih del,šolskih rezerv,sorodnika
-redno si izposoja primerne kasete in videokasete
-se pogovarjati čimveč in delati slušne vaje
Lep pozdrav!
Mecika

Aagata,

Mecika je že nakazala nekaj možnih rešitev.

Če ima otrok težave, lahko sprožite postopek za usmerjanje. Pomoč lahko poiščete tudi preko CSD (ponekod potekajo programi pomoči družini) ali preko prostovoljca.
Vsekakor je za otroka pomembno vključevanje v različne govorne situacije tako doma kot v šoli. Ali je otrok vključen v podaljšano bivanje?

Lep pozdrav in lep dan, Petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Kot da bi brala probrem mojega vnuka. Po svojih močeh se trudim, da bi pomagala tej družini. Ker pa sem zaposlena in po 11 ur odsotna od doma in ker stanujemo precej narazen se z vnukom vidiva najmanj enkrat na teden in čeprav mu posvečam večino tega obiska, je to premalo. Upam, da so taki otoci deležni posebne pozornosti in skrbi.

New Report

Close