Pomoč – ni želje po spolnosti
Spoštovani,
preko foruma prebiram odogovore in ker sem se tudi sama znašla v podobni situaciji vas prosim za nasvet in pomoč.
S partnerjem sva v zvezi dobrih 10 let, imava 2 otroka (5 let in 2,5 leti), kot partnerja funkcionirava odlično, težava in tudi največji problem pa je spolnost. Meni sploh ni do spolnosti. Sploh nimam želje, niti potrebe. Pred otroci niti ni bil tak problem, je kar nekako šlo, zdaj po dveh porodih pa je katastrofa. Že tudi sama sebi grem na živce, ker glede na svojo starost (31) bi morala biti na vrhuncu, ne pa tu kjer sem, brez želje.
Imam tudi mireno, za katero mi je tudi ginekolog povedal, ko sem mu omenila težavo s spolnostjo, da ima čedalje več žensk težave s spolnostjo po vstavitvi mirene. Bila sva tudi že na partnerski terapiji (na 3 srečanjih), kjer je terapevtka ugotovila pri meni blago poporodno depresijo, utesnjenost…., ampak spremenilo se nič nič, tudi obiske sva potem prekinila, ker mi ni ravno znala »pomagat« kako pridem iz tega svojega začaranega kroga ven.
Torej, kaj lahko naredim da rešim svojo težavo, ker je samo še vprašanje časa, koliko časa bo partner še zdržal oz. me prenašal, ker veza je že na koncu.
Pregledala sem tudi ščitnico, ki bi lahko vplivala hormone in je vse bp.
Torej, kako naj odpravim svojo težavo, prosim za pomoč.
Hvala in lp.
Spoštovani!
O mireni bodo strokovno mnenje lahko podali ginekologi. Nekaj mnenj uporabnic s spleta:
http://www.ednevnik.si/entry.php?e_id=178938&w=odsrcadosrca
Kar pa zadeva partnerski odnos, je spolnost v veliki meri zadeva navezovalnih zgodb. S pomočjo emocionalno usmerjene terapije te zgodbe uspešno rešujemo, kar lahko potrdim z lastnimi izkušnjami.
Lahko si na spletu ogledate več na temo Emotionaly Focused Couples Therapy, nekaj je tudi poljudnih del Susan Johnson.
Lep pozdrav,