Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja POMOČ – NASVET – NUJNO – STOLČKI!!!

POMOČ – NASVET – NUJNO – STOLČKI!!!

Forum spremljam že nekaj časa. Imam štirimesečnega sina. Sedaj sem mu nameravala kupiti stolček za hranjenje Peg-perego prima pappa (o njem sem brala na tem forumu). Pa mi je danes svakinja rekla, da mi bo ona kupila stolček trip trap (tudi o njem sem nekaj zasledila na forumu).
Meni je bolj všeč peg-peregov stolček, ki spreminja naklone in višino, ki ima veliko mizico, ki je premičen in je otrok v njem lahko tudi na balkonu ali v dnevni sobi. Trip trap stolčka ne poznam, če pa je to stolček, kot sem ga videla v nekaterih restavracijah, je to stol z zelo malo funkcijami. Obvezno mora biti ob mizi, jaz pa želim, da ima svojo mizico.
Prosim, javite se mi mame s svojimi izkušnjami glede trip trap stolčka in peg-perega. Svetujte mi, kaj naj naredim, saj se ne bi rada zamerila svakinji (poleg tega se mi zdi prijazno od nje, da mi kupi drag izdelek za otroka). Kaj naj ji rečem? Ali pa me boste prepričale v stolček trip trap?
Že vnaprej se vam zahvaljujem za vaše odgovore!
Pozdravljene, Tjaša.

Tjaša,
jaz sem imela stolčel Peg perego Prima pappa stolček, pa sem ga zelo hitro prodala, saj imam zelo živahno hčerko im mi je splezala ven, zato sem kupila Trip-Trap. Res je da ima Peg Perego stolček veliko funkcij, ali si morda pomislila, kako je dolgo sedeti na plastiki, to je dejansko samo za hraniti stolček, razen, če misliš otroku neka podložiti pod ritko in glavo, samo ne vem kako bo potem zavezan. Trip trap stolček pa ne morajo uporabljati prav majhni otročki saj jaz sem tega mnenja.
Liza

Mi imamo Peg perego Primo pappa in trip-trap .Naš mali je star 10 mesecev in ko je začel lesti iz stolčka smo ga s paski priklenili in ni mogel uiti. Z njim smo zelo zelo zadovoljni. Trip trap stolček pa smo dali moji mami, ki ga bo kmalu dobila v varstvo tako da bo lahko v miru jedel. V trip trapu se naš mali zlahka obrne in nekako mu uspe zlesti ven. Skratka pri primi pappa lahko sama skočim v kuhinjo ali kopalnico, ker vem da ne more zlesti nikamor, pri prima papi pa moram biti ves čas ob njemu, kar je lahko zelo dolgotrajno, ker naš junak zelo zelo dolgo je in zraven dela še 1000 drugih stvari. Pri primi pappa mu dam tudi krožnik kar na njegovo mizico, saj jo po hranjenju samo splahnem.

Tudi mi smi imeli Peg Perego stolček in bili z njim kar zadovoljni.
Ne vem, kako bi lahko otrok zlezel ven. Saj je pripet. Naša je prav gotovo med najbolj živahnimi otroci, pa ji nikoli ni uspelo zlesti iz njega.
Plastična prevleka je verjetno res slabša za dolgotrajno sedenje, je pa boljša za čiščenje.

LPL

Moj pikec je star šest mesecev in za “polovični rojstni dan” mu je dedi kupil Peregov Prima pappa. Z njim smo zelo zelo zadovoljni! V njem zelo udobno in zelo rad sedi, zlahka ga hranim, pa tudi sicer je dostikrat v njem (ko je recimo pri meni v kuhinji in “skupaj kuhava” itd.). V nobenem drugem ne zdrži dolgo (ne v ležalničku, ne v avtosedežu). Moti me edino plastična prevleka. Strinjam se s predhodniki, da je na tem neprijetno sedeti (hitro mu je vroče), zato mu podložim plenico. Je pa rešitev: kupi raje tisto varianto Prima pappa, ki ima sedalo iz blaga. Je sicer skoraj 9000 SIT dražji, ampak po mojem se splača. Skratka zelo priporočam!

Lp,
Katarina

Tudi mi imamo čmrlja, ki bo kmalu dopolnil sest mesecev, zato se s tem “problemom” ravno intenzivno ukvarjam. Torej: mi imamo doma en trip-trap stolček, ki smo ga “podedovali”, in sem prepričana, da nam bo prišel zelo, zelo prav, saj lahko v njem sedi otrok zelo dolgo časa (pa tudi odrasel, če je ravno stiska s prostorom, preverjeno… :-)), in je potem pri jedi povsem enakopraven član družine. Dejstvo pa je, da je pri šestih mesecih zanj še malo premajhen, pravijo pa mi, da je tam pri enem letu (verjetno pa tudi že prej) super.

Zato sem jaz ravno prejšnji teden dala oglas (na forumu prodam-kupim), da kupim rabljen prima pappa, nisem sicer dobila peg peregovega, zato pa enega od brevi, ki je malo manj imeniten, zato pa precej cenejši (sem bila prej v Baby centru in sem si natanko ogledala vso ponudbo, še kar dragi tile stolčki, a ne… :-(( – no, pa sem prepričana, da bo teh nekaj mesecev naš prestolonaslednik na njem prav tako užival… mi pa skupaj z njim! Vse lepo, pozdravčke, irena

Imamo trip trap stolček. Smo zadovoljni. Uporabljati smo ga začeli pri kakšnih 7-8 mesecih. Dolgoročno se mi zdi zelo funkcionalen, saj ga otrok lahko uporablja še nekaj let, pa tudi odrasli lahko sedimo za silo na njem. Tudi naš otrok je zelo živahen, vendar je v stolčku kar lepo sedel (brez plezanja ven) do 18. mesecev. Sedaj pa smo sprednji del odstranili (varovalo) in se svobodno sprehaja dol in gor.

LP Sonja

mi uporabljamo trip trap od sedmega meseca. Od prvega dne sama pleza ven – samo spodvije nogice in stoji na stolu, potem pa na mizo. Danes je stara 15 mesecev in vseskozi jo moram imeti na očeh. Zato smo seveda poskusili še s pegovim stolom pri prijateljih. In ne boš verjela – pasove sem komaj zapela, po dveh minutah je bila že zunaj.
Če bi se odločala še enkrat, bi se odločila za trip trap. Če bo tudi tvoja odločitev takšna, ti svetujem, da ne kupiš tistega, ki ga prodajajo v Modernih interierih,ker je zelo slaba imitacija (nerodno obrnjeno varovalo, pa lesena palica med nogami…). Zadnjič sem vidla pravi trip trap v Arielu in mislim, da je bila cena okoli 16.000.
Če pa se boš odločila za pegovega, naj svakinja “plača” trip trap, ti pa dodaj in kupi…no, kar misliš, da bo bolje in ti bo dlje služilo.
LP, monja

Pri starejših dveh smo imeli trip trap; starejšo smo posadili vanjo pri sedmih mesecih, mlajšo pa pri petih. Mlajša je pri sedmih mesecih že znala izplezati iz stolčka: spodvila je nogici, se uprla ob mizo in zlezla na mizo; tako, da smo jo morali imeti ves čas na očeh. Sinu je pri 2 mesecih Dedek Mraz prinesel Prima Pappa- Peg Perego, v katerega smo ga polagali od 2,5 meseca dalje. Uporabljali smo ga do kakega drugega leta, je pa tudi on pri sedmih mesecih izplezal iz stolčka: ali s spodvijanjem nogic in plezanjem na mizo; še raje pa si je varnostni pas potegnil čez ritko, potegnil nogoci k sebi in se kot po toboganu spustil pod stolček.
Meni se zdi trip-trap veliko boljša varianta in Peg Perega ne bi kupovala nikoli več:
1. trip trap zavzame manj prostora;
2. les lažje očistis kot plastiko;
3. uporabljaš ga bistveno dlje; jaz, na primer, sedajle sedim na hčerkinem trip-trapu in pišem poste.
4. Tudi tip-trap lahko nastaviš po višini.

Lep pozdrav!
Nina

mi smo imeli najprej prima pappa, saj se mi je zdel bolj varen za majhnega otročka, sedaj pa imamo trip trap že kakšno leto. oba stola se mi zdita praktična, vsak za svojo starost in svoj namen.

Monja, kakšen je PRAVI trip trap stolček? Ali mogoče veš kdo je proizvajalec ali uvoznik?
lp Vesna

LAhko dodam le tole – tudi mi smo imeli probleme s plezanjem iz trip-trapa, vendar sem mu kar sama dodala pasove za čez ramena (smo jih še prekrižali) in tako rešili zadevo. Ko sem bila drugič noseča in je bil sin okoli 18 mesecev pa je bilo tudi krasno, saj je lahko (in z veseljem) sam splezal gor ali dol na stol. Drugi ga bolj malo uporabljamo, ker je kar nekako ljubosumen na svoj stol. Bo treba za sestrico kmalu nabaviti še enega.

MArija

Mi trip trap uporabljamo od sedmega meseca, in to z velikim veseljem. Od začetka je imel varovalo in podlogo iz blaga, da je bil bolj na mehkem (lahko se dokupi). Nikoli ni sam splezal ven, čeprav je razbojnik in pol in mu uspe mariskaj, česar sama ne bi pričakovala še kakašnega pol leta. Ko se mi je zdelo, da ga varovalo utesnjuje, smo ga odstranili (enkrat po prvem letu) in zdaj pleza sam gor in dol. Moja nečakinja je stara 16 let in ga niti pod razno ne pusti dati od hiše. Po mojem bo na njem sedela še, ko bo v pokoju, ha ha.

S trip trapom imamo samo eno negativno izkušnjo: ko je bil tamauček star kakšnih devet ali deset mesecev, se je z nogicami tako močno odrinil od mize, da se je prevrnil vznak. K sreči ni dobil niti praskice, ampak mene je takrat močno zvilo. Potem smo iztuhtali rešitev: ker imamo mizo, ki ima dve nogi (ki se pri tleh “razvejata” v štiri), smo stolček pri varovalu s pasom privezali za nogo od mize in tega problema ni bilo več. Skratka, trip trap zelo priporočam, mi bomo kmalu morali kupiti še enega, ker svojega sin gotovo ne bo pripravljen odstopiti bratcu ali sestrici.

Mi imamo tudi Peg Perego in smo z njim nadvse zadovoljni. Plastični sedež res ni najboljši za sedenje, je pa za čiščenje pri prvih samostojnih hranjenjih enkraten. Daš ga enostavno v bano in stuširaš, pa je zopet kot nov. Če bi potrebovala novega, bi še enkrat kupila Peg Perego.

LP

Sedaj triletna hči ima trip trap, kdaj točno smo ga kupili, se ne spomnim, mislim da preden je dopolnila eno leto. Pred tem smo imeli plastični stolček s pladnjem, kar je bilo za prva hranjenja odlično, saj je večino packarije ostalo na pladnju. Potem pa je mala akrobatka začela plezati na pladenj (seveda je bila privezana, pa kaj?), kar je bilo izredno nevarno in smo kupili trip trap. Zdaj ga uporablja ona in mi :). Moj nasvet – sedaj Prima papa ali kaj podobnega, kasneje ga prodaj in kupi trip trap. Naj da svakinja za vrednost trip trapa, ti pa doplačaj.

In veliko užitkov ob packanju!

Nina

Mi smo ta malo zaceli hraniti z gosto hrano od 4,5 mes. dalje in to kar na tistem prenosljivem stolcku za lezanje , ki sem ga imela npr. na mizi, da me je gledala, kaj delam v kuhinji. Kasneje ji je tasca kupila stolcek Prima papa, ampak skoraj nobene funkcije ne uporabljam, saj v njem noce biti niti sekundo vec, kot traja hranjenje. Edino, kar mi je fajn pri njem je snemljiv pladenj, ker se laze opere. Trip trapa nisem uporabljala, ampak tudi peg perega ne bi vec kupovala, ker pac vseh funkcij ne uporabljam in se mi zdi, da bi nasla tudi cenejse variante (meni se namrec zdi drag).

Trip trap lahko uporabljaš mnogo dlje – do 99. leta… Prima papa pa je verjetno le za majhne otroke, pa še drag je. Samostojna mizica je sicer v redu na začetku, kasneje pa je lepo, če je otrok pri mizi kot vsi družinski člani – kar je s trip trapom res mogoče… Mi ga imamo in ga ne damo.
B.

Se strinjam z vsemi, ki hvalijo stolček trip-trap.Tudi pri nas ga imamo in smo z njim zelo zadovoljni, deluje prav čarobno, saj se v njem, naš 7-mesečnik, že več kot en mesec počuti “pravi gospod!”
Trip-trap je cenejši od ostalih plastičnih in kičastih stolčkov, pa še veliko dlje je uporaben!

New Report

Close