Pomoč-kaj proti zaprtosti
jaz se borim tako
zjutraj spijem vodo namočenih sliv, čez dan pojem še same slive,ki so bile namočene
takoj za vodo spijem actimel
čez dan jabolka, ene 3 , včasih tudi 5 kivijev
polnozrnat kruh, čim manj “belih” stvari (moka, sladkor, testenine, riž, krompir…)
pogosto jem zelje, repo, fižol
zvečer doza laktuloze
in s takšno prehrano mi včasih celo uspe :-/ brez težav 🙂
Živijo!
Že dolgo časa imam probleme s prebavo in tudi laktozno intoleranco, tako da ful pazim kaj dam v usta. Skrbim za tekočino itn,,nekaj časa je ok,pa spet to trpljenje,se počutim bolna na koncu pa spoznam, da sm zaprta.Trenutno sem pod velkim pritiskom glede službe!? In spet se sprašujem kako in zakaj sem spet zaprta!? S čim naj si pomagam!? Ima kdo podobno situacijo!?
Hvala!
Lp
Odlična stvar, ki vas bo pognala!
Napitek bHIP BLUE. Ne samo, da požene, demveč vas drži budne, organizmu da hranila in minerale.
Spravi vas pa tudi do zaužitja vode v jutranjih urah!
Če vas zanima kaj več, pišite na [email protected]
– Donat (max 1/2 ltr na dan),
– jutranja telovadba, vsaj počepi
– laneno seme, vendar mora biti ali dobro namočeno, da nastane že sluz, ali pa zdrobljeno. Samo laneno seme nima učlinka, saj je bistvena notranjost, ne lupina, ta se pa ne razgradi. Če jih jemo kar suhe oz.ne dovolj namočene, NIMAJO nobenega efekta (proti prebavi).
– jabolka na tešče oz. kakšno kar čez dan
– čimmanj soli v prehrani
– grenka sol, zjutraj ali zvečer (nekaj dni zaporedoma, vendar le občasno, saj ob pretirani uporabi izsuši črevesje)
Zagotovo se najde še kaj, sama si pomagam tako, če se držim, zagotovo DELUJE!
Srečno!