Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Pomoč-kaj proti zaprtosti

Pomoč-kaj proti zaprtosti

Prosim za pomoč, če katera ve kaj naj popijem ali pojem da bom šla na blato. Mam že 14 dni probleme, danes pa je višek vsega saj me je čist napihlno in mam tak trebuh kot sem ga imela v sedmem mesecu nosečnosti pa tud počutm se tako. No naj povem da sem zjutraj na tešče spila 0,6l donata, popolne 3 dcl zevnice, potem pa še 4 dcl mlačnega donata pa nič od nič!!
Če katera ve kaj bi pomagalo bi lepo prosila za odgovor!!
Hvala!

Meni pomaga laneno seme z jogurtom.

Svež stisnjen sok pomaranč, čim večje količine.

Srečno

Ja se strinjam čež pa mleko.Vsaj jaz po tem letim kar kmalu.Poskusi.

BIOKOR
to pa res pomaga. Kupiš v zeliščni trgovini ali podobno. Vzameš zvečer 2 žlički z veliko količine vode in zjutraj greš na potrebo. Meni vedno pomaga. Lahko si kupiš v lekarni tudi PROREKTAL sirup. Tudi pomaga.

Mogoče bi pomagali otrobi ali pa namočene suhe slive, v skrajnem primeru tudi grenka sol (dobiš v lekarni).

Meni pomaga kozarec mlačne vode zjutraj na tešče, zvečer pa vzamem včasih žlico lanenega semena, pri meni deluje.

Tudi klistir pomaga.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

MEni osebno najbolj gibanje. Najbolje pripogibanje oz. nabiranje kostanja, pletje na vrtu… Seveda pa nikoli ne smeš pustiti, da se naredi zapeka. To pa pomeni, da moraš sama skrbeti za prebavo, da greš vsaj na 2 dni. Prehrana naj bo pa s čimmanj oz. nič belega kruha, piškotov, salam…
Ja, pa vsak dan na tešče pojej 1 jabolko in Activio. To je več kot zanesljiv recept. Vsaj pri meni deluje.

V takšnem stanju kot pa si trenutno pa pojdi pomivat po tleh v čepe in gotovo bo čez 1 uro vse o.k.

kakorkoli ampak vzdevek pa je enkraten…sem se tako nasmejala…
no tudi sama imam probleme s prebavo, notranje hemeroide itd…ko me zapre mi nepomaga nič…takrat si naredim klistir in je takoj ok…
poskusi spiti črno kavo …

lp

Veliko gibanja
Prehrana: laneno seme, suhe slive, otrobi, polnozrnati izdelki, zelje; čim manj čokolade, banan, rafiniranih izdelkov
Iz lekarne: odvajalni sirup (laktuloza: Portalak, Prorektal), glicerinske svečke, pripravki iz sene (odvajalni čaj, tablete/svečke Verolax, Dulcolax)

Meni najbolj pomaga navaden jogurt skupaj s suhimi slivami, pa še malo donata čez, če je potreba. Ali pa jogurt in razna semena.

tebi gotovo ne gre na smeh, meni pa tečejo solze:)))))))))))) kak nick:)))))))))))

Laneno seme, ki ga prej pusti nekaj časa namakati.

Meni vedno pomagajo tudi bonboni brez sladkorja – z umetnimi sladili. Pojem dva, pa sem v eni uri sigurno na školjki.

Kava + cigaret

Ni sicer zdravo, je pa pri meni zihr varianta, ker sem imuna na vsa semena, jogurte, donate, slive…

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Če maš že tolk cajta probleme – 14 dni ti ne bo pomagal nič naravnega – Portalak kupi, pa svečke v rito, pa moli boga. Pa oči drži zaprte ko bo začel delovat, da ne izpadejo – od muke. Govorim iz izkušenj, ne iz zlobe.Ne Dulkolaksa, ker te bo samo zvijal v trebuhu, štopelc pa ne bo odprlo.

Ricinusovo olje te takoj požene 🙂

Hvala vsem za nasvete! Sem včeraj potem spila sok iz 4 pomaranč, pa nič! Tako da zdaj bom probala še laneno seme, potem pa če še ne bo nič, pa grem takoj v lekarno!!
Res hvala vsem!
Ja kar se pa nicka tiče pa je prišel čist spontano, ker ko si nekaj res želiš …

Laneno seme deluje ob rednem uživanju, pa še to čez nekaj časa, ne pa takoj.
Predlagam ti svečke, da se “izprazniš”, potem pa seme in druge stvari.

Jaz gledam pol ure sejo parlamenta, pa me takoj nažene.

New Report

Close