Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja pomoč- igre za 2.5 letnika

pomoč- igre za 2.5 letnika

sin je star 2 leti in 4 mesece, pa ne vem kakšne igrice so že primerne zanj :
– spomin (si mislim , da je še prezahtevno)
– puzli (tisit z 6 liki so preenostavni, drugi prezahtevni)
– plastelin (se bojim , da ga bo jedel)

drugače zlaga kocke, beremo knjige, riše, se igra z avrti, traktorji, se žoga, vozi traktor, pojemo, poslušamo kasete, televizije čim manj, razen risanke cca ob 18.45 ali ko lula in kakak na kahlici

je zelo motoričen, saj takoj osvoji prijem za odbojko, košarko, nogomet, tenis,… pa tudi ogromno pesmic ve na pamet (tako da zapoje ali deklamira), za vsako knjigo ve kaj je v njej, pozna avte in stroje – jih loči, …

kakšne so vaše izkušnje in kaj predlagate, s čim se vi igrate, meni je zmanjkalo idej

problem je ker je doma v varstvu pa ga moramo zaposliti, saj sta doma še nečakinji, s katerima se včasih igra , pa ker sta že šolarki se jima včasih ne ljubi

hvala za odgovore

lp

Mi smo pri tej starosti igrali spomin tako, da smo vzeli najprej le 6 parov, potem pa počasi vedno več. kmalu bo verjetno dovolj velik za Igro Štirje letni časi – igra podobna kot človek ne jezi se, le da so na kocki namesto ševilk risbice.

Če te je strah, da bo pojedel plastelin, mu lahko narediš slano testo. Moji otroci ga imajo raje, ker je mehkejši in ga je lažje oblikovati. Na koncu ga pa še sami pobarvamo. V slano testo lahko tudi vtika razna semena, makarone,…

Prstne barve so pri nas prav tako zelo cenjene, pa kakšne enostavne lepljenke: ti mu izrezuješ, on lepi.

Želim vam prijetno ustvarjanje.

Tudi jaz sem bila prepričana, da je pri dveh letih spomin preveč zahtevna igra, pa sem ga ob priliki, ko sem zagledala takega z velikimi in lepo oblikovanimi karticami, vseeno kupila. Najprej smo se igrali tako, da sem en komplet kartic s sličicami navzgor razporedila po mizi, iz preostalega kupa pa je naša malčica iskala pare. Pari so bili skupaj v trenutku in zdelo se je, da je tole kar malo dolgočasno. Pa smo poskusili zares. Takoj je ugotovila pravila igre, morda ji je še najmanj jasno tisto pravilo, da je vsak enkrat na vrsti. Zato priporočam, poskusite s spominom.

Kar se plastelina tiče, mi ga gnetemo že tam nekje od leta in pol in še nikoli ga ni poskušala dati v usta. Ali tvoj malček tudi sicer daje v usta kaj, kar sicer ne sodi tja? Saj boš najbrž tako ali tako z njim, ko se bosta igrala. Zelo primerna je tudi Das masa, ki se lepo oblikuje, posuši na zraku, potem pa se lahko izdelek še prebarva. Delo za tri dni. Priporočam, da se končni izdelek še prelakira, a to raje stori sama.

Puzli so res problematični, a če imate take s šestimi kosi, potem najbrž še niste poskusili z miško Minko. Srčkani leseni puzli s približno dvanajst kosi, zadnjič sem jih videla v Svetu knjige, tri plošče v kompletu. Pa maček Muri je tudi na ta način, s tem, da je koščkov še več.

Pri nas se zelo radi igramo ambulanto, najbrž ni treba povedati, kdo je zdravnik. Ali gledališče, kar pomeni, da se pripovedovana zgodbica tudi odigra s pomočjo plišk in mamice in očka, skratka vseh, ki se jim tisti trenutek da.

Uživajte v igri!

Pozdravčki
še ena mama

Ne me napast… igrice na računalniku so pri našem trenutno zakon in sicer Pika nogavička in Maks v gradu strahov. Je pa treba sedet zraven in klikat, ker z miško še ni ‘shodil’.

Pri naši 2,5 letnici so trenutno “in” puzzli, plastelin, igra Spoznavanka

New Report

Close