pomoc, gremo na morje…
Moj dragi me je presenetil z darilcem, 7 dni morja. Vse lepo in prav, ampak…imamo kmalu 7 mesecnega otrocicka. Jaz pa pojma nimam. Saj smo ze bli za majske praznike na morju, ampak sedaj je drugace, cel kup vprasanj ….PROSIM ZA POMOC…
Kaksne kopalke naj kupim za miskota. Gledala sem ene v DMu plave in rdece, ….a so katere boljse? Koliko jih kupit? Plenic za v vodo ne bi kupovala!
Ker bomo v hotelu, kaj vzeti s seboj. Misko ne mara HIPP kasic. OK, s seboj bom vzela kuhalnik vode za mleko in caje. Kaj naj se mikser vzamem da bo papcal?
Pa se eno – kaj mu naj kupimo za v vodo, mislim napihljive reci? Kaj imajo vasi otrocicki. Jaz se spomnim sem imela en luskan rumeni coln, tist je blo OK, ampak kaj imajo otrociciki sedaj? Rokavcki, so prevec za 7 mesecnika?
Hvala vam za pomoc, kajti jutri grem po nakupih!
Lahko nocko!
Sama veš, kaj mali je doma. ČE imaš kuhalnik, lahko pripraviš juhice (Fini mini mi jemo na dopustu), mi smo imeli čokolino s seboj, mleko smo sproti kupovali, da se ni skisal. Obvezno rabite navadno vodo, to jo še zmeraj tam lahko kupujete. Sicer pa sadje, obvezno kak nožek s seboj. Ali pa jogurte, skutice, krasna potešitev. Pa košček kruha. Sploh pa malčkom sedaj v tej vročini ne paše veliko jesti.
Nič kopalk, naj bo nagec! Če boste v bazenu, potem že, ampak ne pleničk plavalnih. Potem raje DM kopalke, da kak kakec ne gre skozi. Lahko se tudi up. za kasneje.
Rokavčki pa še niso za take male. LAhko pa up. plavalni obroč s hlačkami, če mali že sedi bolj pokonci. Ali pa kar v naročju. ALi pa napihljiv bazenček,mogoče mal večji, da je z njim še kdo notri, da ga drži v naročju. Ampak, se ne splača na morje z bazenčkom, saj je ogromno vode okoli.
PA obvezno klobuček, čim svetlješi, zanjši. PA kremo za otroke (mi imamo Niveo faktor 25, je zelo ščitil. Pa za na plažo priporočam flašo vode, da malčka umijete po kopanju v slani vodi. Ker ta voda je toplejša od tistih ledenih tušev. Aja, pa nam je zelo koristil kopalni plašč, da se je po vsakem kopanju ogrela in vseno lahko migala okoli.
Sicer pa kak sirup proti vročini ali pa svečke, odvisno. Pa termometer ne škodi, tudi Fenistil krenica je priporočljiva za vsakeršne pike,opekline,… Dobi se v lekarni.
Tako, to bi bilo skoraj vse. Lep dopust!
Tea
Hm, sicer še nikoli nisem bila v hotelu z dojenčkom, vendar – jaz bi vsekakor vzela s seboj kaj za pod zob. Če je še pretlačeno hrano, torej tudi palični mešalnik. Ker verjetno hotelska hrana ni ravno priporočljiva? Ne vem. Pa morda res kuhalnik za vodo, morda še priročni kuhalniček, če misliš vso hrano delati sama v sobi.
Kar se tiče kopalkic – luštne imajo v Mothercaru. Drugače so tudi tiste iz DM v redu. Kupiš lahko pa tudi navadne kopalkice.
Igračke za v vodo, da – se da dobiti luštne plastične, živih barv, ki jih vsaj naš še vedno obožuje. drugače pa kakšne napihljive figurice. Koliko vam bo prišel prav čolnček ne vem, je pa 7 mesečnih še premajhen za v rokavčke. Morda pa bi ga poskusili dati v Fredov obroč?
Upam, da sem ti kaj pomagala. Pa še nekaj – tvoj dragi je pa super, da te takole preseneti. 😉
LP
nika
Hoj!
To pa super, da greste na morje.
Jaz ti glede kopalk ne znam svetovati, ker je bila naša čopka v vodi nagica. Če pa tvoj miško zadnje čase rad preseneča z drekcem, si bo seveda treba umisliti neko zaščito.
Svetujem ti, da vzameš sabo koherček, lonec, žličke, skodelico in palični mešalnik. Drugače pa je naša čopka na plaži z veseljem glodala breskve in jabolka.
Za v vodo smo imeli mi majhen čolniček, ki pa je služil tudi kot bazenček. Pri nas je bila voda kar malo premrzla za dolgotrajno čofotanje v njej. Otroci so tudi različni, nekaterih mrzla voda čisto nič ne moti, drugi pa ne dovolijo pomočiti niti nogic v morje. Če bo tvoj miško hotel plavati v morju, se mi zdi najboljši obroč Swimtrainer, ampak pri nas ni prišel v poštev, ker je bila naša čopka v morju samo enkrat, ko se je morje že malo otoplilo, in še to v mojem naročju. Za rokavčke je po moje še prezgodaj.
Mi smo imeli s seboj še “ajmerček”, ki je služil predvsem za prinašanje vode v bazenček, z lopatko pa je mala veselo udrihala vse počez. Zelo rada se je tudi igrala s “kanglico”, z njo smo jo škropili, ona pa je hotela prijeti posamezne curke. Prav bo prišla tudi kakšna plastična knjigica za v vodo in pa seveda kamenje na plaži. Tu sem pa res morala biti previdna, ker si jih je neprestano tlačila v usta in lizala sol. Pa kakšna ladjica, ki plava na vodi bo tudi zanimiva. Ne pozabiti tudi na senčnik.
Veselo nakupovanje ti želim, jutri, ko prideva iz posvetovalnice, pa ti pišem še na mail, da ti sporočim mere naše princeske.
Čao.
Čimmanj kompliciraj! Mi smo se z našo zdaj že skoraj 8-mesečnico vrnili s 3-tedenskega šotorjenja na Hvaru(si verjetno predstavljaš, da je robe bistveno več). Res da smo bili v nudističnem kampu, a tudi sicer gotovo ne bi kupovali kopalk za malčico.
Vzeli smo vse njene igračke in napihljiv bazenček. V morju pa sva jo držala v rokah in je ful uživala. Drugače bi ti pa priporočila Fredov obroč.Igrala pa se je na 3 armafleksih zloženih drug poleg drugega. Po nasvetu pediatrinje smo od zdravil vzeli sabo:borovničev čaj proti driski, paracetamol svečke in Fenistil kapljice. Ničesar nismo rabili.
Midve se še vedno večinoma dojiva, tako da s hrano sploh nisva komplicirali. Pili smo izključno ustekleničeno vodo in z njo sem tudi pripravljala kosilo za malo (kuhane bučke, blitva, korenček, breskve). Čajev, kupljenih kašic ipd.pa še ne uporabljamo.
Skratka moj moto je, da zaradi otroka ne smeš po nepotrebnem zakomplicirati priprav za na dopust. Predvsem uživajte in se crkljajte!
Nina Katarina,
čestitam za odločitev.
Pri nas smo šli prvič v hotel, ko je bil prvi otrok star 5 mesecev.
Glede kopalk – jaz jih nikoli nisem dajala na ritke našim malomesečnikom, ker so uživali brez – glede lulanja v morje ni problem, kakanje smo pa skoraj vedno uspeli predvideti, kdaj bo. In smo “ujeli” v pleničko. Kopali smo se v morju, in sva ga dala v napihljiv obroč Swimtrainer, ki ima še spodaj dva prekrižana trakova, da mali ne more zdrsnit skozi – priporočam! Seveda mora ta obroč držati eden od staršev. Pa še rokavčke sva mu vseeno dala na rokice. Lahko pa vzameš tudi mini napihljiv bazenček…..
Glede prehrane – obvezno smo vzeli instant juhice – naši otroci obožujejo paradižnikovo in kremno zelenjavno, vzela pa sem palični mešalnik in sama pripravljala sadne in zelenjavne kašice, (fino je, če imaš v hotelu mini bar hladilnik, zložiš ven njihovo pijačo in daš noter svoje potrebno za otroka – nam niso nikoli nič rekli glede tega ), drugače pa veliko skutic, surovega sadja in jogurtov. Bodi brez skrbi, tisti teden ne boš naredila nobene hude škode, če ne bo jedel vsak dan mesa….S seboj pa vzemi kakšno kašico v prahu, ki jo pripravljaš z vodo ali pa mlekom – če mu seveda že daješ kravjega. Če mu ga, je zelo priročno kupiti alpskega v 0.2l embalaži – je ravno za enkrat. Voda za pripravo napitkov in hrane: obvezno ustekleničena.
In seveda – naši so vedno kaj “ukradli” s krožnika mami in očija – tudi žličko črne rižote s parmezanom, na katero so bili na morju naravnost – ubrisani:-)) In s prebavo ni bilo nikoli nobenih težav….
Namesto kuhalnika sem vzela kar Aventov grelec za stekleničke – se vse da pogreti v njem! Pa obvezno vzemi še dve ali tri kuhinjske krpe za potrebe “improvizirane kuhinje”, tam pa kupi rolo ali dve papirnatih brisač.
V hotelu se predhodno pozanimaj, če imajo na voljo otroške posteljice in jo rezerviraj vnaprej (preko neta, faksa, da imaš potrditev, ker se včasih zgodi, da pozabijo). Na dopustu ti priporočam, da otrok spi v svoji posteljici, ker se zna zgoditi, da bo imel zaradi prilagoditve na novo okolje malo težav z bioritmom – ali pa tudi ne, če ga boste čez dan zelo utrudili. Če imate svojo prenosno, jo pa kar vzemite. Otrok je je navajen in glede spanja ne bo težav. Fino je, če vzameš še kako “ninico” ali pa glasbeno igračko, s katero spi doma, da bo okolje identično. Pa tudi domačo jogi rjuhico, ki jo daš čez deko, ki jo položiš na dno posteljice, da ni pretrdo in pokrivno rjuhico raje vzemi – ima “vonj po domu”, ki ga je otrok navajen.
Mogoče se bo nekaterim vse napisano zdelo malo odveč, a pri nas je zelo funkcioniralo in smo se na dopustu lahko odpočili, kajti dopust z malim dojenčkom zna biti včasih zelo zelo naporen za starša, sploh če pri roki nimaš kakšne malenkosti, ki otročku veliko pomeni in ga spominja na domače okolje.
Lep dopust,
Alias