Najdi forum

Pomoč družini

Pred pol leta sem po selitvi dobila delo pri podjetnici. Delala sem cele dneve. Minil je mesec, minila sta dva. Ona pa mi še kar ni plačala opravljenega dela. Večkrat sem jo opozorila, da je čas za plačilo. Ona pa se zamoja opozorila ni zmenila. Ves čas je samo tarnala, da nima denarja. Po nekaj mesecih sem končno zbrala dovolj poguma kljub njenim grožnjam in odšla stran. Dolguje mi plačilo še od meseca novembra. Tako sem ostala brez dela in dohodka. Prosila bi za pomoč… Lepo prosim! Zanjo pa se že vnaprej zahvaljujem… HVALA!

Če ste sami dali odpoved, niste upravičeni do DSP, ker je to krivdni razlog po Zakonu o soc.varstvu.

Zavedam se vašega težkega položaja, v katerem ste bili in ste se še znašli na slabšem zaradi odpovedi z vaše strani. V kolikor niste sami dali odpoved, je stvar svetlejša, saj se prijavite na ZRSZ in potem ste tudi upravičeni do DSP (vendar, spet cel kurzšlus, saj boste morali prineti plačilno listo, kjer se vam bo upošteval dohodek, zaradi uradnega potrdila, čeprav le tega niste prejemali!!!) . Vendar, se tukaj najde država v navzkrižju z delodajalci, ki neplačujejo, delavci, ki delajo zastonj in inšpekcijo, ki ne vem kje tava. Najkrajšo pa vedno potegne………..delavec!!!!

Zato tudi sem malo jezna na sindikate, saj bi tukaj lahko veliko storil za delavce, pa jih nikjer ne vidim niti slišim.

Tak da, draga gospa, trenutno ste najslabše storili, ker ste dali odpoved, čeprav, čeprav, čeprav,…. kaj bi govorila, ko pa se potem samo jezim! Sem 100% na vaši strani, pomaga pa to vam prav nič. Edino to, da počakate 18 mesecev od kar ste dali odpoved in šele takrat ste upravičeni do DSP.

En miceni nasvet vam lahko še dam, da se oglasite na vašem CSD-ju, ali katerem koli drugem po Sloveniji, na enoti PRVE SOCIALNE POMOČI, kjer vas sprejmejo takoj (razen, če so stranke pred vami, jasno) in vam lahko ponudijo še kak nasvet ali kako se v bodoče izgoniti takšnim zadevam, kar upam, da ne boste še enkrat doživeli takšne goljufije!!!

DRŽTE SE!!!!

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

Sem samozaposlena in sem imela zgolj pogodbo z njo. Tako, da sem še vedno zaposlena, le dohodka nimam že pol leta. Tako je če človek zaupa ljudem in še verjame v poštenost na tem svetu. 🙁 Hvala vam za nasvet!

Potem, če vam ne plačuje, ne hodite na delo!

Kajti za opravljeno delo se izplača plača, če ni plače, ni dela! In potem, ker tega ne storite, temveč delate brez plačila, se grda šefica tudi s tem strinja, kar je za njo še boljše! Saj ima sužnjo!

In še to: jaz bi ji postavila ultimat, da naj vam takoj izplača za 8 mesecev (2 sem dodala kot kazen za neizplačevanje) ali pa boste nehali z delom in še prijavili inšpekciji + medijem!!! Tednik, Preverjeno, Nedeljski dnevnik ipd. bodo z veseljem pisali o krivicah in izkoriščanju delavke!!!!

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

opomin pred izvršbo, če vam ni plačala računa, ki ste ga iztavili. srečno

Hvala za pomoč in svetovanje. Prijazen pozdrav!

Naj še dodam… opomin s kratkim rokom in potem takoj izvršba, ker dlje kot čakate, manjša je verjetnost, da boste dobili denar.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close