Pomoč alkoholikom Pormuska regija
Pozdravljeni,
obračam se na vas s prošnjo za pomoč. Partner je prišel do točke, ko je priznal in dojel, da je alkoholik in da sam ne zmore premagati krize, zato sva se odločila da poiščeva pomoč. Na internetu sva našal skupino AA, ki naj bi delovala v Murski Soboti, ki nama je najbližji večji kraj, a ta skupina že nekaj časa ne deluje več. Prva skupina je bojda v Lenartu, kar pa je za naju predaleč, saj nimava lastnega prevoza.
Pozna kdo kakšno skupino ali posameznika, koga, ki bi nama pomagal, ki bi se bil pripravljen pogovorit z mojim partnerjem in bi razumel njegovo stisko. Zdaj sicer še nima krize, je vse ok, se ravno pobira, a kriza bo zagotovo prišla v roku meseca dni in ko bo, se sam ne bo sposoben ubranit alkoholu, jaz pa nisem faktor, ki bi mu lahko pomagal. Potrebuje “sebi enakega”, nekoga, ki ve, kaj on preživlja in kako se počuti.
Če kdo torej pozna kakšno skupino v tem koncu Slovenije, lepo naprošen za pomoč. Hvala.
V podobni zgodbi sem sedaj tudi sam, morda bi on tu kaj napisal o občutkih, jaz vem kako je, vem tudi da sam brez pomoči ne zlezeš iz tega sranja, jaz sem si komaj po dveh letih priznal, da imam zelo resno težavo in si našel pomoč, 99,9% je pa na meni/njemu. Bistvo je, da se je sam odločil, da ne želi več takega “življenja”….