POMOČ!!!
NAJPREJ VAS PRAV LEPO POZDRAVLJAM IN UPAM, DA MI BOSTE LAHKO POMAGALI!!!
MISLIM, DA SE MI BO ZMEŠALO, AMPAK MUČIJO ME PROBLEMI. SEM DIJAKINJA, MOČNEJŠE POSTAVE, FUL BI RADA SHUJŠALA PA NE GRE. V ŠOLI ZA MOJIM HRBTOM ŠUŠLJAJO, DA JEM ŠMRKLJE, TO NI RES, RES PA JE DA SEM JIH PRED 5LETI. POLJ ŠUŠLJAJO, DA SI VOHAM “PIČKO”, IN KAK SE OBLAČIM, PA KAK SEM GRDA. OD ZAČETKA SO ME POSTRANI GLEDLI ZARADI MOJIH OCEN, KI SO KAR DOBRE V POVPREČJU FRUGIH, PA ŠE ZARADI TEGA KER SO TRDILI DA SEM BOGATA. MAM TUDI FANTA, IN ZDAJ SO ŽE NJEMU VSE SKLEPATALE!!
POMISLILA SEM DA BI BLO BOLJE ČE BI ŠLA NA ON SVET, NE ZDRŽIM PRITISKA DRUGIH, VSI SO PROTI MENI!!!
KAJ NAJ NARDIM!!
Spoštovana Maja!
Ste v starosti, ki s svojo občutljivostjo marsikateri vaši vrstnici pozroča podobne težave, vendar je njihov odziv različen: od neprizadetega nasmeška do črnih misli, karšne imate vi. Če si boste vzeli dovolj časa, boste ugotovili, da ima življenje tudi lepe plati in prijazne odnose, da boste pa to lažje pričakali pa se čimprej oglasite v psihiatrični ambulanti. Ne mislite, da boste izjema, dandanes prihaja, pa če tudi zgolj na pogovor, k psihiatru vse več mladih ljudi. Običajno se izkaže, da potrebujejo le informacijo, pretehtanje situacije in načrt za naprej. Torej, ne odlašajte!
Pravzaprav bi bila lahko ponosna: imate fanta in dobre ocene! Ali ni to največ, kar si lahko dekle želi? Kaj vam mar drugi? Naj šušljajo! Tudi jaz sem bila kot dijakinja močnejše postave in še vsa mozoljasta, pa sem zdaj vseeno srečno poročena. Bolje tako, kot pa da zaidete v kakšno hujšanje in anoreksije. Vsak večer si ponavljajte: želim se imeti rada taka, kot sem! Močnejši ljudje smo pač taki, znamo uživati v hrani, pa ponavadi smo še dobričine…Po moje so ti samo fouš zaradi ocen!!! Srečno!!!